Prins William:

Spøkte med dronningen

Prins William talte fra scenen under dronningens platinajubileum.

SPØKER: Prins WIlliam holdt tale i forbindelse med dronning Elizabeths platinajubileum, og spøkte litt med alderen til bestemora. Video: AP Vis mer
Publisert

Søndag er siste dag av den fire dagers lange jubileumsfeiringen i Storbritannia. Dronning Elizabeth har sittet 70 år på tronen, og det har ikke gått ubemerket hen.

Lørdag inntok både barn og barnebarn scenen for å hylle dronningen, og prins William benyttet muligheten til å spøke med bestemor. Det melder People.

STJELER SHOWET: Prins Louis stjeler oppmerksomheten på balkongen. Vis mer

- Nesten et århundre

Prins William (39) og prins Charles inntok hver for seg scenen under lørdagens platinafest på Buckingham Palace, og takket blant annet monarken for arbeidet hun har gjort for å redde naturen.

Mens det rullet bilder av planeten over en skjerm, åpnet prinsen med å hylle både faren og og avdøde prins Philip for deres arbeid, før han vendte oppmerksomheten til jubilanten.

- Selv om ingens bestemor takker sine barnebarn for å snakke om alderen deres, har min egen bestemor vært i live i nesten et århundre, sa han om 96-åringen.

JUBILEUM: Dronning Elizabeth (96) feirer platinajubileum. Torsdag er det 70 år siden hun inntok den britiske tronen. Vis mer

- På den tida har menneskeheten dratt nytte av ufattelige teknologiske utviklinger og vitenskapelige gjennombrudd. Og selv om disse gjennombruddene har økt vår bevissthet om innvirkningen mennesker har på vår verden, har planeten vår blitt mer skjør. I dag, i 2022, når dronningen feirer platinumjubileum, har behovet for å beskytte og gjenopprette planeten aldri vært viktigere.

Han la deretter til en egenskap han og dronningen deler.

- Men i likhet med henne er jeg en optimist.

- Ler og gråter

Også sønnen, prins Charles, hadde noen velvalgte ord. Han takket blant annet moren for å ha vært der for ham og familien gjennom vanskelige tider.

GJØR INNTRYKK: Korps United, kjent fra TV-serien til Sigrid Bonde Tusvik med samme navn, fremførte låten «Alle elsker korps» på Slottsplassen. Det ble et sterkt øyeblikk for kronprinsessen. Video: NRK. Vis mer

- Du har møtt oss, og snakket med oss. Du ler og gråter med oss, og viktigst av alt, du har vært der for oss i disse 70 åra, sa prinsen, og fortsatte:

- Du sverget at du skulle vie livet ditt for å tjene landet, og du fortsetter å levere. Du fortsetter å skrive historie.

I det Sky News omtaler som et gripende øyeblikk, snakket Charles om sin avdøde far, prins Philip.

- Han er savnet her i kveld, men jeg er sikker på at han er her i ånden.

VIL IKKE SVARE: Kronprins Fredrik av Danmark vil ikke svare på spørsmål om samarbeidet med skoprodusenten Ecco. Video: B.T Vis mer

Mens prinsen talte for publikum, ble det vist bilder av dronningens sju tiår på tronen. Bilder prinsen selv skal ha valgt for anledningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer