Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Caitlyn Jenner og Piers Morgan:

Spøkte om TV-stjernas kjønnsorgan. Dét falt ikke i god jord

- Å si det til en transseksuell er respektløst.

KRANGEL: Det ble krangling da den kjente journalisten og programlederen Piers Morgan intervjuet Caitlyn Jenner. Foto: NTB Scanpix
KRANGEL: Det ble krangling da den kjente journalisten og programlederen Piers Morgan intervjuet Caitlyn Jenner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sommeren 2015 sto Caitlyn Jenner (68), tidligere kjent som Bruce Jenner, fram som transperson på forsiden av motemagasinet Vanity Fair. Siden den gang har hun blitt sett på som en frontfigur i kampen om likestilling for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner, med sin åpenhet og diskusjon.

Jenner er kjent for å være tydelig i sin tale, og det fikk programleder og journalist Piers Morgan (52) erfare under et intervju med 68-åringen tidligere denne uka.

I sitt eget program «Life Stories Now», sa nemlig Morgan noe som Jenner overhodet ikke satte pris på.

- Hvordan er kroppen din nå, sammenliknet med når du så sånn ut? Spurte Morgan, og holdt fram en figur av en idrettsutøver, ifølge The Independent.

Midt i spørsmålet, før Morgan var på vei til å fortsette spørsmålet med «visse områder», avbrøt Jenner ham og svarte:

Skjermdump /Twitter
Skjermdump /Twitter Vis mer

- Der hadde du en liten kommentar, og det er der du vil havne i trøbbel. Du sa akkurat «visse områder». Å si det til en transperson er respektløst, utbrøt hun.

Tuller ikke med sånt

Piers Morgan skjønner imidlertid ikke hvorfor det han sa var feil, og spurte hvorfor Jenner tok seg nær av det.

- Fordi du tuller ikke med sånt. Det er ikke morsomt. Det er livet. Det er mitt liv, og en svært viktig del av mitt liv, sa hun.

Intervjuet fortsatte i en bitter krangel, og Morgan kunne ikke forstå hva Jenner mente.

- Kan ikke livet være morsomt? Spurte han.

- Jeg tar ikke den spøken. Og jeg tar dette veldig seriøst. Av respekt for meg selv og samfunnet er det ikke noe du tuller med. Som sagt er dette et seriøst tema. Folk dør av dette temaet, svarte Jenner.

Skrev bok

Transeksualitet har blitt et veldig viktig tema for Jenner etter at hun kom ut av skapet i 2015.

To år etter den store avsløringen, skrev 68-åringen bok om sitt liv som mangeårig transperson skjult i kroppen til sportshelten Bruce Jenner.

Saken fortsetter under:

FORBILDE: Caitlyn Jenner blitt sett på som et forbilde for mange. Her er hun under Vanity Fair Oscar-festen i California i 2016. Foto: NTB Scanpix.
FORBILDE: Caitlyn Jenner blitt sett på som et forbilde for mange. Her er hun under Vanity Fair Oscar-festen i California i 2016. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Boka havnet ikke i god jord hos Kardashian-Jenner familien, hvor blant andre ekskona Kris Jenner (62) reagerte sterkt.

I et klipp fra en episode av «Keeping Up With The Kardashians», uttrykker Kris Jenner sin store frustrasjon over boka.

Hun hadde nemlig lest seg igjennom alle sidene og diskuterte resultatet sammen med døtrene Kim (37) og Khloe Kardashian (33).

- Jeg har lest den og den eneste fine tingen hun har skrevet om meg, er at jeg var veldig sosial på en fest en gang, og likevel var han gift med deg i så lang tid. Så det henger ikke på greip, sa hun.

- Alt hun skriver er oppdiktet. Hvorfor må alt handle om at jeg er en «bitch» og en «drittsekk».

Full krangel

Det var imidlertid ikke bare Kris Jenner som reagerte på den brutalt ærlige boka til Caitlyn Jenner.

Kort tid etter at boka ble publisert hevdet også Caitlyn Jenner at hun ikke hadde snakket med stedatteren Kim Kardashian på flere måneder.

Saken fortsetter under:

STØTTER TRUMP: Caitlyn Jenner har i lang tid støttet president Trump. Nå vurderer hun å gå til valg selv. Video: CNN Vis mer

Da 68-åringen snakket for studentene ved universitetet i Cambridge i november, la hun overhodet ikke skjul på utfordringene tilknyttet sin tidligere familie.

- Det har vært tøft de siste årene. Jeg snakker ikke med dem lenger, for å være ærlig. Jeg har ikke snakket med Kim på et helt år, fortalte hun til publikum, ifølge Huffington Post.

I et annet klipp fra realityserien «Keeping up with the Kardashian», tar familien flere oppgjør med boka. Ifølge Huffington Post beskriver Kim Kardashian sin stefar gjennom to tiår som «en løgner».

- Caitlyn har alltid hatt min fulle støtte, men hun er ikke en bra person, sa Kim, som henviste til en rekke påstander om jentenes far, den avdøde advokaten Robert Kardashian, i boka.

Det er grunn til å tro at Jenner hadde stedatterens siste uttalelser i bakhodet da hun snakket for studentene i Cambridge:

- De vil ikke ha meg i livene deres. Det er hjerteskjærende å se hva barna mine gjør mot meg, og jeg føler meg tråkket på. Det gjør ordentlig vondt, sa realitystjerna, og la til:

- Jeg aner ikke hva framtida vil bringe. Vi får se. ​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!