Sig Hansen:

Spyttet på sjåfør. Nå får han alkoholnekt

«Deadliest Catch»-stjerna unngår fengsel.

DØMT: Norskættede Sig Hansen ble torsdag dømt i Seattle for en hendelse som fant sted 17. mai i fjor. Han slipper fengsel, men må ta grep om livet sitt. Foto: NTB scanpix
DØMT: Norskættede Sig Hansen ble torsdag dømt i Seattle for en hendelse som fant sted 17. mai i fjor. Han slipper fengsel, men må ta grep om livet sitt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

17. mai-feiringen til den norskættede kapteinen Sigurd «Sig» Hansen (52), kjent fra den populære Discovery-serien «Deadliest Catch», ble utenom det vanlige i fjor. Han ble arrestert i Seattle, etter å angivelig ha spyttet på Uber-sjåføren sin.

Krangelen skal ha oppstått da reisen hans ble kansellert i appen, noe som medførte at sjåføren nektet å kjøre ham og familien videre.

Selv etter tilbud om kontanter nektet sjåføren, som etter en krangel fikk en spyttklyse sendt sin vei. Hansen skal også ha sparket bilen i sinne, og etterlot seg en bulk, ifølge fornærmede.

Hansen har ved flere anledninger uttalt seg om hendelsen, og har innrømmet handlingene sine overfor aktor og juryen. Nå får han sin straff, melder Seattle Times.

«NORSK»: Sigurd «Sig» Hansen er for mange kjent som den ufiltrerte kapteinen i krabbefiskeserien «Deadliest Catch» på Discovery Channel. Mannen fra Seattle er ofte i Norge på grunn av sin kone fra Karmøy, men hvor god har han blitt i norsk? Reporter: Linn-Christin Marthinussen / Video/redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Alkoholnekt

Det var i Seattles Ballard-område at hendelsen fant sted i fjor. Det ble egentlig reist forslag om en straff på 40 timer samfunnsstraff for fiskeren, men retten endte på en annen avgjørelse.

Sig Hansen ble torsdag dømt til betinget straff, behandling for alkoholproblemer og ett år med prøvetid.

Dommen skulle egentlig kommet forrige måned, men dommer Ed McKenna så seg nødt til å utsette straffeprosedyren etter bekymringsmeldinger om at Hansen misbrukte alkohol. Tv-stjerna har sagt seg villig til å holde seg unna alkohol og narkotiske stoffer i et år framover.

- Jeg håper du bruker denne muligheten til å gjøre noen positive endringer i livet ditt, sa dommerne i retten torsdag.

Han slipper fengselsstraff for handlingene, fordi han tidlig i prosessen inngikk en avtale. Han sa seg skyldig i overfall, som han også ble dømt for. Han slapp derimot å bli dømt for skadene han angivelig påførte bilen. Alt i alt kostet dette ham bare usle 343 dollar, nærmere 2800 kroner, i bøter.

Som om ikke det skulle være nok, må han også holde seg langt unna Uber-sjåføren og hans kone. Så lenge Hansen holder seg unna trøbbel det kommende året, og følger alt han ble pålagt i retten, blir domfellelsen droppet innen et år, skriver den amerikanske avisa.

Det var i slutten av mai at rettssaken ble berammet i retten i Seattle.

Ifølge Seattle Times skal tilståelsen ha kommet fram etter en avtale om at tiltalepunktet som går på skadeverk, skulle droppes.

Hansen og familien hans skal ifølge lokale medier ha forlatt rettssalen uten å uttale seg til pressen. Seinere kom han med en offentlig uttalelse.

- Denne enigheten tillater meg å lukke et nøkkelkapittel i en uheldig situasjon som har kommet ut av kontroll. Dette er et viktig skritt mot å legge dette bak meg, og begynne å fokusere på det som er viktig – min familie, venner og karriere, sto det i uttalelsen.

Skulle på fest

Det var tidlig om morgenen på Norges nasjonaldag i fjor Hansen og familien hans hadde bestilt en Uber fra deres hjem i Seattle, som skulle ta dem til en 17. mai-fest.

Ifølge politirapporten skal Uber-appen ha kansellert turen allerede da Hansen var inni bilen med familien sin.

MØTTE KONGEN: Sig Hansen håndhilser på kong Harald i forbindelse med et møte i Seattle i 2015. Han er stolt av sin norske herkomst, og ville derfor på 17. mai-fest i fjor. Det gikk ikke etter planen. Foto: NTB Scanpix
MØTTE KONGEN: Sig Hansen håndhilser på kong Harald i forbindelse med et møte i Seattle i 2015. Han er stolt av sin norske herkomst, og ville derfor på 17. mai-fest i fjor. Det gikk ikke etter planen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hansen skal ifølge rapporten ha blitt så sint at han spyttet på sjåføren, før han skal ha gått ut av bilen og sparket den så hardt at han etterlot en bulk. Sjåføren skal så ha kjørt av gårde og ringt politiet.

Da politiet seinere ankom Hansens hjem, beskrev de ham som «tydelig beruset», noe han selv forklarte med feiringen av 17. mai. Da Hansen prøvde å gå inn i huset igjen, så ikke politiet noe annen mulighet enn å arrestere ham.

- Han prøvde å gå inn i huset sitt igjen. Da jeg fortalte ham at han ikke hadde lov til å gå, tok jeg ut armen for å sette ham i håndjern. Hansen nektet å høre på våre ordrer om å ta hendene bak på ryggen, men til slutt gikk han med på å samarbeide med politiet, står det i rapporten.

Den gang gikk «Deadliest Catch»-stjerna raskt ut med en unnskyldning.

- Jeg er fryktelig lei meg for oppførselen min og jeg er veldig flau over den, sa han til TMZ den gang.

Frikjent for overgrep

Det er imidlertid ikke første gang Hansen har fått politiets søkelys rettet mot seg. I mars i fjor skapte nemlig 52-åringen store overskrifter etter at han hadde blitt saksøkt av sin 28 år gamle datter.

Hun anklaget ham for å ha forgrepet seg på henne seksuelt da hun var barn. I april samme år avviste imidlertid påtalemyndigheten i Seattle søksmålet.

Det meldte Karmøynytt, som også fikk det aller første intervjuet med krabbefiskeren etter overgrepssaken.

- Dette er andre gang retten sier at jeg er uskyldig. Det var en stor lettelse for meg og det er godt å være renvasket, sa han på telefon fra Seattle til avisa.

Ifølge Karmøynytt valgte Sig Hansen å holde seg unna medienes søkelys mens etterforskningen pågikk i statene. Han fortalte til avisa at det hadde vært en krevende tid.

- Vi har ingenting å skamme oss over og opplever stor støtte blant folk.

I april 2017 avgjorde påtalemyndigheten at Hansen ikke skulle tiltales for kriminelle handlinger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer