Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Isabelle Eriksen:

Står fram: - Jeg beklager

Realityprofilen og influenseren bryter tausheten om voldsdommene og fengselsstraffen.

BEKLAGER: Isabelle Eriksen bryter nå tausheten om tida etter hendelsene som førte til at hun ble dømt for vold. Foto: Privat
BEKLAGER: Isabelle Eriksen bryter nå tausheten om tida etter hendelsene som førte til at hun ble dømt for vold. Foto: Privat Vis mer

Isabelle Eriksen (23) ble raskt et kjent navn etter at hun i 2017 deltok i den niende sesongen av realityprogrammet «Paradise Hotel». Siden den gang er hun blitt en av Norges mest kjente bloggere og influensere, og mange unge ser på Eriksen som et stort forbilde.

Nylig delte hun et blogginnlegg med overskriften «Jeg beklager», der hun åpent forteller om den siste tida.

I høst fikk toppbloggeren sin andre voldsdom, og har i ettertid sonet en fengselsstraff. Eriksen ble først dømt for å ha kastet et glass eller en flaske i ansiktet på en mann, og deretter vold mot en taxisjåfør.

- Har vært langt nede

«Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal starte dette innlegget, men jeg vet at det er mange der ute som lurer. Det har gått en del rykter, og det har stått en del på nett om dette. Jeg har gjort noe dumt, som jeg angrer på og tatt straffen min for», skriver hun blant annet i blogginnlegget.

Overfor Dagbladet forteller influenseren nå åpenhjertig hvorfor hun velger å stå fram:

- Hensikten min har alltid vært å fortelle dette til leserne mine. Grunnen til at det kommer nå, er fordi jeg endelig har lagt saken bak meg. Jeg har gjort opp for meg. Jeg fikk anbefalt av både psykolog og advokat å ikke gå ut med dette, og heller ikke de rundt meg mente at det var lurt. Jeg tror virkelig ikke folk forstår hvor stor påkjenning det kan være. Jeg har vært langt nede, forteller 23-åringen.

Det siste året har bloggeren jevnlig vært hos psykolog for å bearbeide prosessen hun har vært gjennom. Først nå er hun altså klar til å snakke om det offentlig.

Beklager

- Den siste tida har vært fryktelig tøff, og dette er noe jeg har gruet meg veldig til.

- Hva tenker du om handlingene du har sonet for?

- Jeg syntes ikke det jeg gjorde er greit i det hele tatt, men det er noe jeg må stå for. Jeg beklager virkelig til alle. Jeg angrer selvfølgelig på det jeg gjorde.

«Jeg anerkjenner at jeg har gjort noe dumt, men det gjør meg ikke til en dårlig person. En handling definerer ikke et helt menneske. Jeg har vokst mye som person, lært mye nytt om meg selv og føler at jeg har blitt en bedre utgave av meg selv etter alt dette», skriver hun også i blogginnlegget.

Også overfor Dagbladet forteller 23-åringen at hun har gått gjennom en læringsprosess.

- Jeg har lært masse, både om meg selv, og at enhver handling kan ha en konsekvens.

Massivt trykk

23-åringen forteller at det verste likevel har vært den offentlige interessen, selv om ingen medier fram til nå har valgt å identifisere henne. Realityprofilen har likevel opplevd «tusen øyne rettet mot seg i flere måneder», og et hav av spørsmål og kommentarer i sosiale medier.

- I tillegg til å leve med det jeg har gjort, er trykket fra offentligheten det verste. Noen mener at de har rett på hele mitt privatliv, bare fordi jeg er en offentlig person. Absolutt alle har rett på litt privatliv, og få tid til å bearbeide vanskelige ting i fred og ro.

SJEKKER INN PÅ «LOVE ISLAND»: I kveld returnerer den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren Isabelle Eriksen til tv-skjermen, når hun inntar villaen i «Love Island», på utkikk etter kjærlighet. Video: TV3 Vis mer

Eriksen trekker spesielt fram anonyme forum, der det over en lengre periode har versert rykter og stygge kommentarer.

- Alle disse anonyme appene og anonyme meldingene som har blitt sendt, er helt på kanten. Noe av det har selvfølgelig gått veldig inn på meg og det har vært tøft. Mye av det som har blitt skrevet er ikke engang sant, og bare oppspinn. Jeg føler heller ikke at alt som skjedde og min side av saken har blitt belyst, og akkurat det kan faktisk være farlig og usunt, sier hun, og legger til:

- Ingen vet hvordan jeg har hatt det og hvordan jeg kunne ha reagert på ting som har blitt skrevet. Heldigvis har det gått bra.

Avslutningsvis retter Eriksen en stor takk til alle som har støttet og vært der for henne gjennom det hele.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med de fornærmede i begge voldssakene. De har ikke besvart våre henvendelser.

Hele Norges coronakart