Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Phillip Schofield:

Står fram som homofil

- Dette er tøft, sier programlederen.

STÅR FREM: Phillip Schofield er programleder for «This morning» på ITV, hvor han valgte å stå fram som homofil. Video: ITV Vis mer

Den britiske programlederen Phillip Schofield (57) er homofil. Det skriver han selv i et lengre innlegg på Instagrams historiefunksjon fredag.

«Med styrke og støtte fra kona mi og døtrene mine, har jeg nå godtatt at jeg er homofil», er blant det 57-åringen skriver i det åpenhjertige Instagram-innlegget han har delt.

Kort tid etter at han kom ut på sin egen Instagram-profil, snakket han om avsløringen på kanalen ITVs morgenprogram, «This Morning», som han leder sammen med Holly Willoughby (38). Der takket han kona Stephanie Lowe (57) for all støtten.

GIFT: Schofield takker kona for støtten. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Schofield takker kona for støtten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dette er tøft. Vi har gått gjennom dette sammen. Vi har vært veldig åpne og ærlige. Jeg kan ikke skrive i noen uttalelse hva jeg føler for den kvinnen. Hun er fantastisk. Hun er bokstavelig talt forbausende, sa han i tv-programmet, ifølge Sky News.

- Vennene mine er de beste

Også på Instagram retter Phillip Schofield en takk til kona si gjennom 27 år og til døtrene, Molly og Ruby:

«Steph har vært helt fantastisk - og jeg elsker henne så høyt. Hun er den snilleste jeg noen gang har møtt. Jentene mine har vært forbløffende i deres kjærlighet, klemmer og oppmuntrende ord og støtte», skriver han, og trekker også fram kollegaen.

PROGRAMLEDER: Schofield er en av programlederne for «This Morning», sammen med Holly Willoughby. Foto: NTB Scanpix
PROGRAMLEDER: Schofield er en av programlederne for «This Morning», sammen med Holly Willoughby. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Vennene mine er de beste, spesielt Holly, som har vært så snill og klok, og som har klemt meg mens jeg har grått på skulderen hennes. På ITV kunne jeg ikke bedt om å jobbe med et mer støttende team», skriver han.

Overfor Willoughby erkjenner han at han har følt og føler seg skyldig.

HOMOFIL: Den britiske TV-profilen Philip Schofield sto fredag fram som homofil via Instagram. Video: NTB Scanpix. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Men jeg er stolt av meg selv i dag, sier han til kollegaen, før hun forteller at hun alltid vil være ved hans side.