Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Carrie Fisher:

«Star Wars»-skuespiller Carrie Fisher er død

Ble 60 år gammel.

DØD: Skuespiller Carrie Fisher gikk bort tredje juledag. For mange var Fisher med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars». Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skuespiller Carrie Fisher (60) er død, melder flere amerikanske medier, deriblant People.

Familiens talsperson, Simon Hall, bekrefter på vegne av Fishers datter Billie Lourd, at skuespilleren er gått bort.

- Det er med dyp sorg Billie Lourd kan bekrefte at hennes høyt elskede mor Carrie Fisher er gått bort klokka 08.55 i dag tidlig, heter det i uttalelsen.

Nyheten kommer få dager etter at «Star Wars»-stjernen fikk hjertestans på et fly fra London til Los Angeles lille julaften.

Hjertestansen inntraff ifølge TMZ ca. 15 minutter før landing på LAX. En passasjer med kompetanse i akuttmedisin utførte hjerte-lunge-redning på Fisher, som ble fraktet til sykehus i Los Angeles i umiddelbart etter landing.

Fishers bror Todd uttalte kort tid etter at skuespillerens tilstand var stabil.

Etter å ha vært innlagt på sykehus siden 23. desember, døde Fisher i dag etter et hjerteinfarkt.

- Hun var elsket verden rundt, og vil bli dypt savnet. Hele familien ønsker å takke samtlige for deres tanker og bønner, står det i den offentlige uttalelsen.

PRINSESSE LEIA: Carrie Fisher er med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa fra «Star Wars». Her sammen med Mark Hamill (Luke Skywalker), og Harrison Ford (Han Solo). Foto: Lucas Films / Zuma / NTB Scanpix
PRINSESSE LEIA: Carrie Fisher er med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa fra «Star Wars». Her sammen med Mark Hamill (Luke Skywalker), og Harrison Ford (Han Solo). Foto: Lucas Films / Zuma / NTB Scanpix Vis mer

- Utrolig trist

Christian Alfred Ranke, en av lederne i Star Wars Norge, tar budskapet med stor sorg. Han hadde ikke fått med seg nyheten før Dagbladet ringte ham i kveld.

- Dette var utrolig trist. Jeg har fulgt med siden jeg hørte om det på julaften og vært svært bekymret. Det er en stor sorg at hun ikke lenger er med oss, og hun kommer til å bli dypt savnet, sier Ranke til Dagbladet.

Star Wars Norge er et nettsamfunn for mennesker som elsker Star Wars, og det fremste talerøret for Star Wars-fans i Norge. Gruppa har i dag mer enn 5000 medlemmer.

Han utelukker ikke at medlemmer av gruppa kan komme til å samles i et slags minnesamvær etter dødsfallet.

- Vi må snakke sammen og la dette synke inn litt, så får vi se hva vi gjør. Hun kommer til å være med i Star Wars episode 8 som allerede er spilt inn, så det blir rart å se henne igjen der så lenge etterpå, sier han.

Harrison Ford i sorg

Også en rekke internasjonale kjendiser har tatt til sosiale medier, der de uttrykker stor sorg over dødsfallet.

Skuespiller og Star Strek-stjerne William Shatner er en av dem som sender sine kondolanser, og beskriver blant annet Fisher som en svært talentfull skuespiller.

Mark Hamill, best kjent for rollen som Luke Skywalker, er knust over tapet av sin venn og kollega.

- Jeg har ingen ord. #knust, skriver han på Twitter.

Harrison Ford, som spilte «Han Solo» i «Star Wars», har også uttrykt sin sorg etter Fishers bortgang. Ifølge Fisher hadde de to et hemmelig forhold under innspilling av filmen.

- Mine tanker er med hennes datter Billie, moren Debbie, broren Todd og hennes mange venner. Vi kommer alle til å savne henne, sier han til itv.com.

Skuespiller Mia Farrow skriver på sin Twitter-konto at Fishers bortgang kom altfor tidlig.

- Carrie var ikke ferdig enda! Hun var strålende, morsom og talentfull. Sender mye kjærlighet i retning hennes mor, datter, og venner.

Var på promoturné

Fisher var med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars», og har spilt i «Episode IV: Et nytt håp» (1977), «Episode V: Imperiet slår tilbake» (1981), «Episode VI: Jediridderen vender tilbake» (1983) og «Episode VII: The Force Awakens» (2015).

Foruten «Star Wars»-filmene har Fisher også medvirket i «The Blues Brothers», «The Man with One Red Shoe», samt «When Harry Met Sally».

Hun var også forfatter, og har nylig gitt ut selvbiografien «The Princess Diarist». Fisher var utenlands på grunn av en promoturné i forbindelse med boka.

Carrie Fisher har tidligere åpnet opp om sine personlige problemer.  Foto: NTB Scanpix
Carrie Fisher har tidligere åpnet opp om sine personlige problemer.  Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fisher spiller også prinsesse Leia-rollen i «Episode VIII», som allerede for en stor del er ferdig innspilt og har premiere om et års tid.

Skuespilleren har tidligere vært åpen om sine personlige problemer. Hun er diagnostisert med bipolar lidelse og har misbrukt kokain og medikamenter.

Hun hadde et lengre forhold med artist Paul Simon, og de hadde et kort ekteskap i 1983/84. Hun har en datter, skuespilleren Billie Lourd (24), med manageren Bryan Lourd (56).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!