DØD: Skuespiller Carmen Argenziano døde søndag. Han ble 75 år gammel. Foto: Guillaume Paumier, CC-BY
DØD: Skuespiller Carmen Argenziano døde søndag. Han ble 75 år gammel. Foto: Guillaume Paumier, CC-BYVis mer

«Stargate»-stjerne er død

Carmen Argenziano ble 75 år gammel.

På 1990-tallet var det mange som lot seg fascinere av science fiction-seriene og -filmene fra «Stargate»-universet. Totalt ble det laget hele fire filmer og tre forskjellige tv-serier omhandlende det interplanetariske universet.

Flere av skuespillerne i ovennevnte produksjoner ble store stjerner. Nå har en av dem gått bort. I natt skrev TMZ at Carmen Argenziano, som spilte karakteren Jacob Carter i «Stargate SG-1», den første tv-serien som ble laget i franchisen, var død.

Han ble 75 år gammel, og det er ikke kjent hvordan han døde. Event Horizon Talent, som har hatt ansvar for å booke ham til diverse fansammenkomster de siste åra, bekrefter dødsfallet overfor kjendisnettstedet.

VERDENSKJENT: For sin rolle i «Stargate SG-1» gjorde han seg spesielt godt bemerket. Her fotografert i under en paneldebatt om science fiction. Foto: Jeff Hitchcock
VERDENSKJENT: For sin rolle i «Stargate SG-1» gjorde han seg spesielt godt bemerket. Her fotografert i under en paneldebatt om science fiction. Foto: Jeff Hitchcock Vis mer

Sin siste opptreden i science fiction-serien hadde han i sesong åtte. Den gang fortalte han følgende om exiten til fanmagasinet Gateworld.

- Det var en helt fantastisk opplevelse å jobbe med alle sammen i Vancouver. Jeg likte det virkelig, men alle ting tar slutt. Serien har vært fantastisk for meg. Flere mennesker kjenner meg igjen som Jacob enn som noen annen karakter jeg har spilt.

Det er ikke bare i «Stargate»-universet han har gjort seg bemerket. Han har blant annet også vært å se i filmer som «Gudfaren II» og «The Accused», samtidig som han også har vært å se i serier som «CSI: NY» og «House». Sammenlagt har han hatt over 227 skuespilleroppdrag, skriver IMDB.

Skuespilleren etterlater seg en kone og tre barn.