FALSKE PROFILER:  Både dronning Sonja og kong Harald har falske profiler på Twitter. De blir fulgt av blant annet statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: HENNING LILLEGÅRD
FALSKE PROFILER: Både dronning Sonja og kong Harald har falske profiler på Twitter. De blir fulgt av blant annet statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: HENNING LILLEGÅRDVis mer

Statsministeren lurt til å følge falsk kongeprofil

- Vi prøver å slette så raskt vi kan.

(Dagbladet): Noen har det veldig festlig på Twitter - på kong Haralds bekostning.

På mikrobloggnettstedet er det nemlig blitt opprettet en profil med brukernavn «KongenDin». Personen bak profilen kaller seg Harald Rex, og beskriver seg selv som «konge i Norge og på Twitter».

Fullstendig useriøst De fleste innleggene er fullstendig useriøse. «Kongen» twitrer blant annet løs om været, gaver fra svenske kongelige og skolisser. Dette er noen av de nyeste innleggene på profilen hans:

«Mange spør om jeg har hørt "Kanskje kommer kongen" av Knutsen og Ludvigsen. Tuller dere!? Jeg hører på den hver dag. Jeg elsker den!»

«Æsj. Når det er så kaldt kan jeg ikke kjøre med de radiostyrte bilene i slottsparken. Jeg har en monstertruck og en beetle».

«KONGENS PROFIL:» Dette er den falske profilen til kong Harald, som mer enn tusen personer følger på Twitter. Faksimile: Twitter
«KONGENS PROFIL:» Dette er den falske profilen til kong Harald, som mer enn tusen personer følger på Twitter. Faksimile: Twitter Vis mer

«Æsj. Han fra slottet i Sverige ga kjedelige gaver. Hadde håpet på matchbox-biler eller no, og så fikk vi en skikkelig dust vase».

Over tusen personer følger kongens falske profil på Twitter, blant dem statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Visste ikke om det Saken ble først omtalt av TV 2s «God kveld Norge», og de har vært i kontakt med både Statsministerens kontor og Utenriksdepartementet i forbindelse med den falske kongeprofilen.

De får opplyst at hverken Stoltenberg eller Gahr Støre var klar over at de fulgte en falsk kong Harald på Twitter, og opplyser at de nå vil slutte å følge profilen.

- Falske profiler på Facebook og Twitter er et problem, men vi prøver å slette så raskt vi kan, sier statssekretær Mina Gerhardsen til «God kveld Norge».

Grove og rasistiske meldinger Også den profilerte bloggeren Trine Grung følger den falske kongeprofilen.

FØLGER KONGENDIN: Utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto:Jacques Hvistendahl
FØLGER KONGENDIN: Utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto:Jacques Hvistendahl Vis mer

- Jeg la jo selvfølgelig merke til at den var falsk med en gang. Jeg følger automatisk de som følger meg, og jeg ville se hva de kom til å finne på, sier hun til Dagbladet.

Det er også blitt opprettet en falsk profil med brukernavnet DronningenDin. Det er blitt lagt ut en rekke grove og rasistiske meldinger på denne profilen, som blir fulgt av i overkant av 300 personer.

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, ønsker ikke å kommentere saken om de falske Twitter-profilene. Verken kongen eller dronningen har profiler på Facebook eller Twitter.

Det har derimot kronprinsparet. De følger også automatisk personer som følger dem på Twitter, noe som tidligere i år resulterte i at de ble følgesvenner av sex-bloggen Flinke piker - to ganger.

FØLGER KONGENDIN 2:
Statsminister Jens Stoltenberg. Han var ikke klar over at han fulgte en falsk kongeprofil.
Foto: Morten Holm / Scanpix
FØLGER KONGENDIN 2: Statsminister Jens Stoltenberg. Han var ikke klar over at han fulgte en falsk kongeprofil. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

FØLGER KONGENDIN 3: Blogger Trine Grung skjønte med en gang at profilen var falsk. 
Foto:Mette Møller/Dagbladet
FØLGER KONGENDIN 3: Blogger Trine Grung skjønte med en gang at profilen var falsk. Foto:Mette Møller/Dagbladet Vis mer