Helen Mirren:

- Statusen som sexsymbol vil nok følge meg til graven

Hollywood-stjerna åpner seg om alderdommen.

FØR OG NÅ: Helen Mirren omfavner det å bli eldre. Bildet til venstre er tatt tidligere i år, mens bildet til høyre er tatt av henne som ung skuespiller, da hun opplevde sexistiske holdninger på grunn av utseendet sitt. Foto: NTB Scanpix.
 Foto: Wenn / Mary Evans Picture / NTB Scanpix
FØR OG NÅ: Helen Mirren omfavner det å bli eldre. Bildet til venstre er tatt tidligere i år, mens bildet til høyre er tatt av henne som ung skuespiller, da hun opplevde sexistiske holdninger på grunn av utseendet sitt. Foto: NTB Scanpix.  Foto: Wenn / Mary Evans Picture / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den «evigunge» Oscar-vinneren Helen Mirren (71) får moteeksperter til å gispe av beundring og gjør fremdeles menn mo i knærne.

Hun har blitt stemplet som et av Hollywoods store sexsymboler, og selv om hun nå er over 70 klarer hun fremdeles ikke å bli kvitt denne merkelappen.

- Statusen som sexsymbol vil nok følge meg til graven, sier Oscar-vinneren til AARP The Magazine.

Tidligere i år gikk for øvrig et tv-intervju med Mirren fra 1975 viralt. I intervjuet setter stjerna, som den gang var 30 år, programleder Michael Parkinson ettertrykkelig på plass for sexistiske spørsmål.

I 2011 fortalte Mirren til The Telegraph at dette var det første talkshowet hun var på som ung skuespiller, og at hun hadde kommet over tv-klippet på nettet.

- Det var sjokkerende! Det var det første talkshowet jeg gjorde. Jeg var livredd. Jeg så det og jeg tenkte faktisk at «Fy søren! Jeg klarte meg veldig bra». Jeg var jo så ung og uerfaren. Og han var en sånn f... sexistisk gammel gris. Han var det. Han nekter for det den dag i dag, men så klart var han det, sa hun.

- Må bare takle det

I det nye intervjuet med AARP åpner Mirren seg også om hvordan hun synes det er å eldes.

- Det beste med å være over 70, er å være over 70, starter hun.

- Selvfølgelig var tanken på å bli 70 fryktelig da jeg var 45, men man har bare to muligheter i livet. Å dø ung eller bli gammel, forteller hun til bladet og fortsetter:

- Når man er 25 år er ideen om å dø ung kult på en måte. Litt romantisk, sånn som James Dean. Men så innser man at livet er for gøy til å gjøre det. Livet er fascinerende, fantastisk og følelsemessig. Så man må bare finne en måte, psykisk og fysisk, å takle det å bli eldre på.

Den britiske skuespilleren, kjent for suksessfilmer som «The Queen» og «Calendar Girls», stiller opp på flere flotte bilder i bladet, og viser at naturlig skjønnhet finnes i alle aldre.

NYSKAPENDE: Uma Thurman og Helen Mirren er blant de berømte kvinnene som er med i Peter Lindberghs nye kalender for dekkprodusenten Pirelli. Video: Peter Lindbergh / EPA / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Filmstjerna er også aktuell i den nye Pirelli-kalenderen for 2017, der fotograf Peter Lindbergh har fotografert berømte kvinner i alle aldre - uten å retusjere dem.

Giftet seg av praktiske årsaker

Den prisbelønte stjerna har vært sammen med regissøren Taylor Hackford (71) siden 1986, men paret valgte først å gifte seg 11 år senere - på ektemannens 53-årsdag.

- Jeg hadde aldri planer om å gifte meg med noen. Økonomi er egentlig den eneste grunnen til å gifte seg, men jeg er veldig glad jeg gjorde det.

- Jeg begynte å elske det mer enn jeg hadde trodd. Jeg elsker at jeg er forpliktet til ham og han til meg, og jeg er fullstendig overbevist om at vi vil være sammen helt til en av oss dør, sa Mirren til Glamour i 2008, ifølge Cosmopolitan.

GODT GIFT: Helen Mirren og ektemannen Taylor Hackford på lanseringen av Pirelli-kalenderen i Paris i slutten av november. Foto: David Fisher/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix
GODT GIFT: Helen Mirren og ektemannen Taylor Hackford på lanseringen av Pirelli-kalenderen i Paris i slutten av november. Foto: David Fisher/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer

Mens Hackford har to barn fra tidligere ekteskap, så har duoen aldri fått barn sammen.

- Jeg valgte helt bevisst karrieren min over forhold frem til jeg møtte Taylor, innrømmer Mirren, som på 80-tallet var samboer med Hollywood-stjerna Liam Neeson (64), overfor AARP i dag.

LANG KARRIERE: Helen Mirren i filmen «The Long Good Friday» fra 1980. Foto: Mary Evans Picture / NTB Scanpix
LANG KARRIERE: Helen Mirren i filmen «The Long Good Friday» fra 1980. Foto: Mary Evans Picture / NTB Scanpix Vis mer

Senere denne måneden er 71-åringen kinoaktuell i dramaet «Collateral Beauty». Her spiller hun blant annet mot Will Smith, Kate Winslet, Keira Knightley og Edward Norton.

Og Kate Winslet har bare ros å komme med når det gjelder skuespiller-kollegaen.

- Man kan sitte og snakke med Helen i timesvis. Om alt fra pupper og menn til jobb og hva slags cocktail vi skal drikke senere. Hun er venn med alle, og hun er helt ubeskrivelig sexy og vakker. Alle har lyst til å kline med henne, forteller «Titanic»-stjerna til bladet.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer