Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Mesternes mester»:

Steffen Iversen i stygg ulykke under innspilling. Dette skjedde egentlig

- Huden hang over øyet.

Steffen Iversen skadet seg stygt under en badelek i Mesternes mester. Video: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PORTUGAL (Dagbladet): Under innspillingen av «Mesternes mester» i Portugal i fjor sommer, var tidligere fotballspiller Steffen Iversen (41) involvert i en stygg bassengulykke.

Idrettsprofilen befant seg ved deltakerhuset da ulykken oppsto, men kamerateamet var ikke til stede under selve hendelsen.

I fredagens episode av realityprogrammet blir tv-seerne imidlertid vitne til at en noe redusert Iversen returnerer fra sykehuset, der han måtte sy mellom ti og seksten sting.

- HUDEN HANG: Steffen Iversen ble fraktet til sykehuset etter at han pådro seg et alvorlig kutt ved øyenbrynet. Foto: Privat
- HUDEN HANG: Steffen Iversen ble fraktet til sykehuset etter at han pådro seg et alvorlig kutt ved øyenbrynet. Foto: Privat Vis mer

Overfor Dagbladet forklarer 41-åringen at han lekte seg i bassenget med flere av de andre deltakerne, da det plutselig gikk fullstendig galt. Etter å ha gjennomført noen stupeøvelser, forsøkte den tidligere fotballproffen seg på et såkalt militærstup.

Det skulle han ikke ha gjort.

- Vi hadde en fridag, og holdt på med forskjellige stup i bassenget. Plutselig smalt jeg hodet rett i bunnen. Så starten på mitt opphold var ikke så bra, sier Iversen, etterfulgt av en lavmælt latter.

BLODIG ALVOR: Kurt Asle Arvesen (t.v.) og Rolf Falk-Larssen (ytterst t.h.) var til stede da Steffen Iversen hadde et særdeles ublidt møte med bassengbunnen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BLODIG ALVOR: Kurt Asle Arvesen (t.v.) og Rolf Falk-Larssen (ytterst t.h.) var til stede da Steffen Iversen hadde et særdeles ublidt møte med bassengbunnen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Huden hang over øyet

Både syklist Kurt Asle Arvesen (42) og skøyteløper Rolf Falk-Larssen (57) ble vitne til Iversens uhell.

Da Dagbladet møtte trioen i deltakerhuset i etterkant av ulykken, tegnet førstnevnte brutale bilder av situasjonen.

  • Se video øverst i saken.

- Jeg lå i bassenget og plasket for meg selv, så svømmer Steffen bort til meg og spør om han har fått en skramme i ansiktet. Da var halve ansiktet dekket av blod, og huden hang nedover det ene øyet. Da var det «game over» - slutt for i dag, sier Arvesen.

- Liten hjernerystelse

På tross av det ublide møtet med bassengbunnen, unngikk idrettsprofilen å svime av.

- Jeg fikk et kjempekutt og sikkert en liten hjernerystelse, men jeg har hatt så mange hjernerystelser fra før, så jeg kjente at denne ikke var så ille til sammenlikning fra de forrige, sier han og flirer.

41-åringen slapp heldigvis å trekke seg fra konkurransen, men sitter imidlertid igjen med et tydelig arr i øyenbrynsregionen.

Saken fortsetter under:

ARR: Tidligere fotballspiller Steffen Iversen slapp stort sett fra ulykken med skrekken - og et mindre arr. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ARR: Tidligere fotballspiller Steffen Iversen slapp stort sett fra ulykken med skrekken - og et mindre arr. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Du fikk klarsignal om at du kunne fortsette?

- Mjaaa, jeg ga vel egentlig meg selv et klarsignal. Jeg besvimte heldigvis ikke, så da er det vel innafor. Jeg ble nok bare litt overivrig.

Overfor Dagbladet forklarer produsent for «Mesternes mester», Alexander Fjeld, at uhellet til Iversen skjedde i deltakerhuset på deres første fridag, da det ikke var noen konkurranser.

- Men det var planlagt en utflukt med noen av deltakerne, slik at produsenten tilfeldigvis var til stede akkurat da. Sammen med Kurt Asle Arvesen fikk han fraktet Steffen til nærmeste sykehus. Her ble de de møtt av produksjonsleder Christina Dammen og produksjonens sykepleier, i tillegg til sykehuslegen. Steffen ble raskt tatt hånd om og ble fraktet tilbake til deltakerhuset etter fire timer, sier han.

- Sykepleier rådførte seg

Fjeld informerer at produksjonen har en sykepleier med under hele oppholdet. Dessuten har deltakerne tilgang på en nødmappe i huset, dersom noe skulle skje.

- Steffen fikk beskjed om at skaden kunne tenkes å hemme ham i de påfølgende dagene. Produksjonen rådførte seg med legen som tok ham imot. Produksjonens sykepleier rådførte seg også med sine leger hjemme. Etter betryggende svar herfra ble det opp til Steffen om han ønsket å fortsette konkurransen eller om han ønsket å trekke seg. Han valgte å fortsette i konkurransen, forteller Fjeld.

Steffen Iversen har i løpet av sin karriere pådratt seg uttallige skader, og har blant annet slitt med prolaps i ryggen. Da han besluttet å legge fotballskoene på hylla for godt i 2012, var årsaken nettopp det å ha slitt med skader over lang tid.

I 2001 publiserte Dagbladet for øvrig en lengre artikkel vedrørende 41-åringens vanvittige skadeliste siden han forlot Rosenborg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!