Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Stein Erik Hagen og Halvor Bakke:

Stein Erik Hagen har funnet tonen med TV-kjendis

- Det er kjent at Halvor og jeg hadde et forhold for mange år siden.

AVSLØRING: Tv-profil Halvor Bakke og milliardær Stein Erik Hagen bekrefter at de har funnet tonen. Foto: NTB scanpix / TV3
AVSLØRING: Tv-profil Halvor Bakke og milliardær Stein Erik Hagen bekrefter at de har funnet tonen. Foto: NTB scanpix / TV3 Vis mer

Det var i oktober 2015 at Orkla-styreleder Stein Erik Hagen (61) sto fram som homofil da han gjestet NRK-programmet «Skavlan».

Den gang forklarte han at det var først i voksen alder han forsto at han var homofil.

- Da jeg var i 20-åra visste vi ikke hva det var. Vi hadde hørt om det, men det var noe vi ikke assosierte oss med, sa han.

NYHET: Det er i den nye utgaven av Se og Hør at Stein Erik Hagen og Halvor Bakke snakker om sitt hemmelige kjærlighetsforhold. Foto: Faksimile / Se og Hør
NYHET: Det er i den nye utgaven av Se og Hør at Stein Erik Hagen og Halvor Bakke snakker om sitt hemmelige kjærlighetsforhold. Foto: Faksimile / Se og Hør Vis mer

Firebarnsfaren hadde da lagt to ekteskap bak seg.

I den nyeste utgaven av Se og Hør bekrefter han at lykken smiler igjen, og at han har funnet tonen med interiørekspert og tv-profil Halvor Bakke (47).

Hagen røper at duoen hadde et hemmelig forhold på starten av 2000-tallet.

- Ja, det er kjent at Halvor og jeg hadde et forhold for mange år siden, men det ble litt utfordrende. Jeg ville jo ikke innrømme at jeg var homofil. Ikke engang overfor meg selv, og i hvert fall ikke for omverdenen, sier Hagen til Se og Hør.

Bakke er kjent fra tv-programmene «Norges styggeste rom», «Eventyrlig oppussing» og «Homsepatruljen» på TV 3.

Positiv respons

Stein Erik Hagen har ved flere anledninger fortalt at han har fått mye positiv respons etter at han valgte å stå fram som homofil for offentligheten.

Overfor VG fortalte han den gang at det var svært sannsynlig at hans neste kjæreste ville være en mann.

- Ja, det er det. Jeg tror også mine barn er enige i det. De kjenner meg. De hadde ikke hatt noe imot at jeg fikk en mannlig kjæreste, sa han til avisa i 2015.

I intervjuet fortalte han også at det er lenge siden han valgte å stå fram som homofil for sine aller nærmeste.

- Jeg erkjente min legning overfor min familie og venner for mange år siden. Det var det viktige. Men jeg trodde ikke det å si det offentlig, ville gi så stor oppmerksomhet som det fikk. Det gleder meg veldig, at folk er så takknemlige for det, at de gjør slik som den unge mannen, sa Hagen.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 02.10.2015 HER SLIPPER HAN BOMBEN: Forretningsmann Stein Erik Hagen (59) forteller hvordan han gjennom oppveksten forsto at han var homofil. Hagen har i mange år engasjert seg for homofiles rettigheter og for en åpen kirke. Video: NTB Scanpix / NRK Vis mer

61-åringen har lenge engasjert seg i homofiles rettigheter, noe han også dro opp da han gjestet «Skavlan» for to og et halvt år siden.

- Det er cirka 20 år siden jeg sto i Vålerenga kirke og tok opp disse sakene første gang. Mye har forandret seg på de 20 åra, og når det kommer til aksepten for dem som er annerledes, så tror jeg det har utviklet seg veldig. Det har vært som en rullende snøball, sa Hagen til Skavlan.

Tidligere ekteskap

Hagen var sist gift med Mille-Marie Treschow, der paret ga hverandre sitt ja i 2004. De gikk hver til sitt i 2012.

I et større intervju med Dagbladet Magasinet i fjor, fortalte hun at Hagen lærte henne å være mer åpen og utadvendt.

VAR GIFT: Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen gikk hver til sitt i 2012. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VAR GIFT: Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen gikk hver til sitt i 2012. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Treschow forklarte at samtidig at hun var glad på Hagens vegne, og at hun ikke visste at eksmannen var homofil da hun giftet seg med ham.

- (...) Jeg er veldig glad både på hans vegne og familiens. Det er ikke godt å leve i skjul, sa hun til Dagbladet Magasinet.

Halvor Bakke har selv vært gift tidligere. I 2006 ga han sitt ja til Ricard Fagerström, men paret valgte å ta ut skilsmisse i 2016.

- Vi skilles som gode venner, og ønsker hverandre alt godt for framtida. Utover det ønsker jeg ikke å gi noen kommentarer, fortalte Halvor til Se og Hør den gang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media