Leah Isadora Behn:

Stemte ved valget: - Et forbilde

Prinsessedattera delte bilde fra valglokalet.

VALGDAGEN: Leah Isadora brøt kongelig tradisjon mandag. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
VALGDAGEN: Leah Isadora brøt kongelig tradisjon mandag. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert

Mandag 11. september tok flere nordmenn seg til valglokaler landet over for å avgi sin stemme i kommune- og fylkestingsvalget. Blant dem var prinsessedatter Leah Isadora Behn (18).

På Instagrams historiefunksjon mandag delte nemlig 18-åringen et bilde av seg selv fra valglokalet sammen med stemmesedlene.

TV 2 har også omtalt saken.

Leah Behn forteller om sin nye tv-rolle og om tiden etter videregående. Reporter: Marthe Karlson Nielsen. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

«Jeg er voksen», skrev Behn sammen med bildet. Dette er aller første gang Behn har hatt mulighet til å avgi en stemme ved et valg.

Det at prinsessedattera har valgt å stemme er derimot svært uvanlig for en i kongefamilien. Forrige uke bekreftet kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, at kongefamilien ikke stemmer ved valg.

- Det er tradisjon for at de kongelige velger ikke å avgi sin stemme ved valg, fortalte hun til Dagbladet.

Foto: Skjermdump Instagram
Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle påpeker til Dagbladet at kongefamilien har stemmerett, til tross for at de ikke velger å stemme.

- Kongefamilien har stemmerett, men de som er en del av kongehuset velger å avstå fra det. Det er fordi de skal representere hele folket, og ikke bare grupper av det, forklarer Vagle.

Leah Behn prøver seg som skuespiller. Video: «Powerwomen Norge»/Viaplay. Vis mer

Behn har på sin side ingen offisiell rolle i det norske kongehuset.

- Det er derfor virkelig ingenting i veien for at hun stemmer. Heller det motsatte, tenker jeg. Det er veldig bra at hun som forbilde for mange unge, viser viktigheten av å bruke stemmeretten sin!

Behn er datter av prinsesse Märtha Louise (51) og avdøde Ari Behn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer