PREGET: Artist Stephen Ackles (51) var på utestedet hvor flere maskerte menn raserte inventare med øks og machete fredag kveld. Foto: NTB Scanpix
PREGET: Artist Stephen Ackles (51) var på utestedet hvor flere maskerte menn raserte inventare med øks og machete fredag kveld. Foto: NTB ScanpixVis mer

Stephen Ackles:

Stephen Ackles kastet seg ned da utestedet ble angrepet: - I natt begynte jeg faktisk å gråte

- Jeg frøs til is i noen sekunder.

(Dagbladet.no): Fredag tok flere maskerte personer seg inn på utestedet Calles Mat og Vinhus i Oslo sentrum med machete og øks hvor de hamret løs på inventaret.

To personer ble lettere skadd, og blant en av dem som var til stede, og fikk vitne den dramatiske hendelsen, var artist og låtskriver Stephen Ackles (51).

- Jeg frøs til is i noen sekunder før jeg kastet meg på bakken. Andre løp ut. Det var et jævlig virvar, forteller Ackles til VG.

Ifølge avisa var 51-åringen ute med noen venner og drakk øl da hendelsen skjedde. Vennegjengen skal ha sittet ute, og skal ha kastet seg ned da gjerningsmennene angrep utestedet.

Ackles forteller til avisa at det var en skremmende opplevelse, som i ettertid fikk 51-åringen til å gråte.

- Jeg anser meg selv som en tøff type, men i natt begynte jeg faktisk å gråte. Det var en traumatisk opplevelse. Jeg har aldri vært så redd noen gang, forteller han til avisa.

Jakter to biler

Det var klokka 20.36 politiet fikk flere meldinger om at to biler med maskerte gjerningspersoner tok seg inn på utestedet.

Ifølge et vitne skal det ha vært fire gjerningspersoner som flyktet fra stedet.

Politiet jakter nå etter to biler:

  • En grå Mercedes Benz 180.
  • En mørk, muligens blå eller svart, Volkswagen Polo.

Bilene skal ifølge politiet ha kjørt opp Hausmanns gate i retning Uelands gate i Oslo.

Politiet opplyser til VG like etter klokken 9 at de ikke har noen nye opplysninger i saken.

Folkekjær

Allerede som 15-åring startet det som viste seg å bli en lang musikkarriere for Ackles, da han vant en talentkonkurranse. Noen år etter startet han sitt første band «The Silly Dream».

GIFT: Stephen Ackles med kona Jane Gaarde i 2003. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Stephen Ackles med kona Jane Gaarde i 2003. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I dag er 51-åringen mest kjent for sine Elvis Presley inspirerte rock 'n roll sanger, mens mange kjenner han kanskje best som pianoartisten som har reist Norge rundt med sine mange piano-opptredener.

Artisten er heller ikke redd for å heve stemmen, og vise seg i rampelyset.

Den siste tiden har artisten dukket opp i en rekke programmet som TV 2-programmet «Fire stjerners middag», «Celebert selskap», «Manshow» og «Golden Goal».

Kritiserte Listhaug

I 2009 gikk Ackles hardt ut mot Frp-politikeren Sylvi Listhaug da hun mente at homosaken taper på paraden under festivalen, Skeive Dager.

Det fikk Ackles til å se rødt.

- At hun hetser homofiles sak på den måten er helt håpløst, hun burde lære av FpU, som er langt mer liberale når det gjelder alternative livsstiler, sa Ackles til Dagbladet den gangen.

Kort tid etter underholdt 51-åringen på framskrittspartiets sommerleir i Bø i Telemark, der mer enn tusen partivenner var samlet.

Til stede var også Listhaug, som mente kritikken fra Ackles ikke var berettiget.

- I Frp er det som i andre partier ulike meninger. Det er ikke slik at jeg er mot Skeive Dager, men jeg svarte på om jeg mente paraden fremmet toleranse, og det vet jeg at den ikke gjør. Bare spør folk rundt deg, sa Listhaug til Dagbladet den gangen.