Stephen Hawking:

Stephen Hawkings utrolige kjærlighetshistorie: - Et oppløst ekteskap kan også være bra

Ble bestevenn med kona etter skilsmissen.

gikk bort: Fysiker og matematiker Stephen Hawking død natt til onsdag 14. mars, 76 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til onsdag kom nyheten om at den verdensberømte fysikeren Stephen Hawking er gått bort, 76 år gammel.

Hawking, som døde i sitt hjem i Cambridge, var mest kjent for sitt bidrag til forståelsen av universet - inkludert banebrytende studier om svarte hull - og ble for alvor gitt stjernestatus da han skrev bestselgerboka «A Brief History of Time», eller «Univers uten grenser», i 1988.

Det er riktignok ikke bare Hawkings genistreker, og det faktum at han levde med en fysisk svekkende motonevronsykdom store deler av sitt liv, som er verdt å ta med seg fra Hawkings 76 år.

- Oppskrift på suksess

Også engelskmannens kjærlighetsliv er en historie i seg selv. Detaljene omkring Hawkings romanser og ekteskap ble seinest gjenfortalt i den Oscar-belønte filmen om fysikerens liv fra 2015, «The Theory of Everything», som er basert på boka «Travelling to Infinity: My life with Stephen», skrevet av Hawkings første kone.

I forbindelse med fysikerens bortgang har den britiske avisa The Telegraph publisert et intervju med nettopp Jane Hawking, som ble gjort i forkant av filmslippet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer