Kronprinsesse Mette-Marit blir sykmeldte kong Haralds vikar

Stepper inn for svigerfar: - Kongelige må også jobbe overtid

Må hjelpe den sykmeldte kongen.

VIKARIERER: Onsdag ble det kjent at kong Harald har sett seg nødt til å sykemelde seg som følge av smerter i foten. Kronprins Haakon skal ta over hans plikter, men lørdag kveld får han hjelp av sin kone. Da stepper nemlig hun inn som vikar. Foto: NTB scanpix
VIKARIERER: Onsdag ble det kjent at kong Harald har sett seg nødt til å sykemelde seg som følge av smerter i foten. Kronprins Haakon skal ta over hans plikter, men lørdag kveld får han hjelp av sin kone. Da stepper nemlig hun inn som vikar. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Onsdag kom beskjeden om at kong Harald (81) er blitt sykmeldt som følge av overbelastning og smerter i den ene foten.

Han kommer derfor til å trekke seg tilbake fra sine offisielle plikter ut uka, til han igjen skal tilbake på jobb for fullt.

- Jeg tror han kommer til å komme veldig fort til hektene igjen, sa kronprins Haakon (44) til NTB torsdag.

Det sørger for at en del av kongens program må overtas av andre. Hans sønn er i perioden utnevnt som kronprinsregent.

Det betyr at han i prinsipp fungerer som konge i perioden kong Harald ikke kan utføre sine oppgaver. Til helga endres imidlertid planene noe. Lørdag skulle egentlig kongen ha vært til stede under feiring av 150-årsjubileet til Det Norske Samlaget, men kan av naturlige årsaker ikke delta nå.

Blir svigerfars erstatter

Kronprinsesse Mette-Marit (44) har imidlertid bestemt seg for å steppe inn for sin syke svigerfar. Det er nå endret i programmet på Slottets nettsider.

Kongehusekspert i Se og Hør, Anders Johan Stavseng, tror han har svaret på hvorfor denne oppgaven falt i fanget på kronprinsessa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer