LOV OG ORDEN: Steven Hill er spesielt kjent for rollen som statsadvokat Adam Schiff i krimserien «Lov og orden». FOTO: Getty Images
LOV OG ORDEN: Steven Hill er spesielt kjent for rollen som statsadvokat Adam Schiff i krimserien «Lov og orden». FOTO: Getty ImagesVis mer

Steven Hill er død

Ble 94 år gammel. 

(Dagbladet): Skuespiller Steven Hill, blant annet kjent for TV-serien «Lov og orden», døde tirsdag. Det forteller kona Rachel, skriver Fox News.

Hill døde på Mount Sinai Hospital i New York, 94 år gammel. Det er uklart hva skuespilleren døde av, men kona påpeker at han hadde flere forskjellige plager.

Foreldrene var jødiske immigranter fra Russland, og hans egentlige navn var Solomon Krakovsky. Som skuespiller kalte han seg derimot Steven Hill.

Hill er særlig kjent for rollen som statsadvokat Adam Schiff i TV-serien «Lov og orden», som ble en publikumsyndling. Serien hadde premiere på amerikansk fjernsyn i 1990 og Hill spilte rollen som Adam Schiff i ti år, frem til han forlot serien i år 2000. For denne rollen ble han nominert til Emmy to ganger.

- En av de store

Produsenten for «Lov og orden», Dick Wolf, sier i en presseuttalelse at Hill var en av de virkelig store skuespillerne i sin generasjon, skriver CNN.

- Han var også et av de mest intelligente menneskene jeg noen gang har møtt. Han er også den eneste skuespilleren jeg har kjent som konsekvent prøvde å kutte sine egne replikker. Han vil bli savnet, men heldigvis kan man se ham hvor som helst i reprisene fra «Lov og orden», sier Wolf.

Gjenganger på Broadway

Hill var lenge en gjenganger på Broadway og på TV-skjermene gjennom 1950- og 60-tallet, og hadde også en stor rolle som lederen for seksjonen for «umulige oppdrag» i serien «Mission: Impossible», som ble spilt inn fra 1966 til 1967.

I et interviu med New York Times i 1996 oppsummerte Steven Hill sin egen karriere som «en historie om dyp ustabilitet og forgjengelighet».
- Dette er det du lærer når du starter i underholdningsbransjen. Så blir det plantet i deg for alltid, sa han.