Prins Andrew:

Stevnet for retten

Skandaleprinsen er anklaget for overgrep.

STEVNES: Prins Andrew stevnes for retten for å ha forgrepet seg på en mindreårig kvinne. Foto: Chris Radburn / Reuters / NTB scanpix
STEVNES: Prins Andrew stevnes for retten for å ha forgrepet seg på en mindreårig kvinne. Foto: Chris Radburn / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Fredag kveld ble det bekreftet at prins Andrew er stevnet for retten etter anklager om seksuelle overgrep. Prinsen befant seg i sitt eget hjem da papirene om stevningen ble overlevert. Det melder CNBC.

Prins Andrew er gjenstand for et sivilt søksmål. Saksøkeren, Virginia Roberts (38), hevder at prinsen tvang henne til å ha sex med ham mot hennes vilje.

Prinsen selv har benektet anklagene.

Epstein-offer

Roberts skal også være et av Jeffrey Epsteins ofre, som tidligere er dømt for pedofili. Sommeren 2019 ble den avdøde milliardæren siktet for seksuell utnytting av mindreårige og menneskehandel gjennom flere tiår, etter at flere varslere begynte å stå fram. Han ble funnet død i fengselscella, 66 år gammel.

PRINS ANDREW: Virginia Guiffre sier at Jeffrey Epstein fløy henne til London for å ha sex med prins Andrew. Video: BBC. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

38-åringen har saksøkt prinsen i den amerikanske domstolen. Hun hevder at han forgrep seg på henne i Epsteins herskapshus da hun var 17 år.

Prins Andrew og Jeffrey Epsteins nære vennskap har lenge vært et kjent problem. I november 2019 kom pressemeldingen fra Buckingham Palace om at prinsen trakk seg tilbake fra offisielle oppdrag i overskuelig framtid, etter godkjennelse fra dronningen.

- Gravd sin egen grav

Allerede i 2015 ble prinsens navn trukket inn i Epstein-skandalen, da Roberts sto fram som et offer av både prinsen og Epstein.

Kongehuset hadde hele veien avvist påstandene, men etter at prinsen stilte opp i det mye omtalte BBC-intervjuet om overgrepsanklagene og vennskapet med Epstein, kom nye detaljer om den tvilsomme relasjonen til overflaten.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

- Prins Andrew har gravd sin egen grav, sa Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng til Dagbladet den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer