Prins Andrew:

Stevnet for retten

Skandaleprinsen er anklaget for overgrep.

STEVNES: Prins Andrew stevnes for retten for å ha forgrepet seg på en mindreårig kvinne. Foto: Chris Radburn / Reuters / NTB scanpix
STEVNES: Prins Andrew stevnes for retten for å ha forgrepet seg på en mindreårig kvinne. Foto: Chris Radburn / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Fredag kveld ble det bekreftet at prins Andrew er stevnet for retten etter anklager om seksuelle overgrep. Prinsen befant seg i sitt eget hjem da papirene om stevningen ble overlevert. Det melder CNBC.

Prins Andrew er gjenstand for et sivilt søksmål. Saksøkeren, Virginia Roberts (38), hevder at prinsen tvang henne til å ha sex med ham mot hennes vilje.

Prinsen selv har benektet anklagene.

Epstein-offer

Roberts skal også være et av Jeffrey Epsteins ofre, som tidligere er dømt for pedofili. Sommeren 2019 ble den avdøde milliardæren siktet for seksuell utnytting av mindreårige og menneskehandel gjennom flere tiår, etter at flere varslere begynte å stå fram. Han ble funnet død i fengselscella, 66 år gammel.

38-åringen har saksøkt prinsen i den amerikanske domstolen. Hun hevder at han forgrep seg på henne i Epsteins herskapshus da hun var 17 år.

Prins Andrew og Jeffrey Epsteins nære vennskap har lenge vært et kjent problem. I november 2019 kom pressemeldingen fra Buckingham Palace om at prinsen trakk seg tilbake fra offisielle oppdrag i overskuelig framtid, etter godkjennelse fra dronningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer