STARTSTRUCK: Gjengen fra musikalen «Singing in the Rain» opptrer under Amandapris-utdelingen. - Jeg blir starstruck av alle kjendisene, sier Atle Pettersen, mens Blipp er lei seg for at han måtte droppe skjegget før premieren. Video: Nina Hansen / Gabrielle Graatrud / Dagbladet Vis mer

Stian Blipp om forvandlingen: - Jeg ser ut som en liten gutt som er redd for å komme til orde

Måtte barbere seg før teaterpremiere. 

(Dagbladet): - Skjegget, jo det ligger i en liten pose hjemme, og så skal jeg transplantere det på igjen etter forestillingen, sa en smørbild Stian Blipp (26) på vei inn til Amandaprisutdeling i Haugesund fredag kveld.

Ville pirre

Et knippe av de mest profilerte, norske filmbransjefolka var på plass på den røde løperen.

Blant de mange kjendisene var Stian Blipp, sammen med Atle Pettersen og Charlotte Brænna. Trioen var i Haugesund for å vise Amanda-publikummet smakebiter fra musikalen «Singin' in the rain» som settes opp på Folketeateret i Oslo.

- Vi skal vise en en minirekecoctail at et utdrag fra «Singin' in the rain», sa Pettersen rett før de entret festlokalene.

- Ja, det skal pirre den musikalske ganen slik at det kiler nok til at folk går og ser musikalen vi skal sette opp, la Blipp til.

- Føler meg rar

Stian Blipp stilte opp nybarbert, uten sitt sedvanlige fullskjegg og var nesten ikke til å kjenne igjen.

Til Dagbladet fortalte 26-åringen at skjegget måtte gå som en av forberedelsene til «Singin' in the rain», siden handlingen i musikalen er lagt til starten av forrige århundre.

- Hvis du hadde langt skjegg på 1920-tallet så var du uteligger. På den tida der var det viktig å ha alt på stell. Neglene skulle være filt og tærne skulle være gnikket. Vi prøver å etterligne den æraen, og derfor måtte skjegget gå, sier Stian Blipp.

26-åringen røper at han ikke føler seg helt vel uten ansiktshåret.

- Jeg føler meg veldig rar uten skjegget, sier han og legger til:

- Når jeg ser meg selv i speilet tenker jeg: Hvem er han høflige, lille gutten her? Jeg ser ut som en liten gutt som er redd for å komme til orde, og det er ikke den gutten jeg føler meg som. Jeg kjenner meg ikke igjen i ham.