Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Stig André Berge:

Stig André Berge ble pappa for første gang

Fikk en sønn mandag morgen.

BLE FORELDRE: Bryteren Stig-André Berge og kona Rosell Utne fikk en liten sønn mandag morgen. Her sammen på Idrettsgallaen i fjor. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
BLE FORELDRE: Bryteren Stig-André Berge og kona Rosell Utne fikk en liten sønn mandag morgen. Her sammen på Idrettsgallaen i fjor. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske OL-bryteren Stig-André Berge (34) og kona Rosell Utne (27) er blitt foreldre til en liten gutt.

Sønnen kom til verden tidlig mandag morgen. Det forteller Berge i en SMS:

«I dag klokka 06.31 ville vår nye sjef ut for å forandre livet vårt! Med sine 49 centimeter og 3260 gram likner han mistenkelig mye på sin far. Mor har jobbet hardt og lenge, med en utrolig innsats. Alt bra med begge to», skriver han.

FAR OG SØNN: Stig André Berge viser fram sin nyfødte sønn. Foto: Privat
FAR OG SØNN: Stig André Berge viser fram sin nyfødte sønn. Foto: Privat Vis mer

Stor omstilling

Da Se og Hør snakket med Berge for halvannen uke siden, fortalte 34-åringen at han, naturlig nok, gledet seg stort til å bli pappa.

- Jeg skulle egentlig vært bortreist på stevne nå, men jeg tar ingen sjanser. Jeg vil være hjemme når den lille gutten vår kommer til verden. Nå har jeg bare tenkt på meg selv de siste 16-17 årene, så det er på tide å ta litt mer hensyn til familien som kommer. Om det blir en liten bryter vet jeg ikke, men han blir nok ikke store karen til å begynne med. Vi er jo ikke så store noen av oss, fortalte Berge til Se og Hør.

I samme intervju påpekte Berge at han skulle bli far «på onsdag» (altså forrige onsdag), dagen kona hadde termin.

Og det er ikke første gang Berge har «bommet» på en dato. Han og kona har tidligere fortalt til Se og Hør at de skulle forsøke å bli gravide på bryllupsnatten, men at ikke alt gikk som planlagt.

FØR OL: Norges OL-håp i bryting, Stig André Berge, var kun fire minutter på matta i Beijing. Nå håper han på litt bedre resultat i London. Reporter: Hege Dancke Stølan Video: Sveinung Ystad Vis mer Vis mer

- Det er noen ting ikke vi kan ha helt kontroll på. Sånn som eggløsning og sånt. Det trodde jo jeg at jeg hadde kontroll på. Men det hadde jeg jo ikke, fortalte en spøkefull Berge på Idrettsgallaen i januar.

- Det skjedde noen dager etter på, la Rosell til.

Navneinspirasjon fra boybandmedlem

Stig-André Berge og Rosell Utne giftet seg i Båtsfjord kirke i Finnmark, sistnevntes hjemsted, i fjor sommer. Seremonien hadde en noe original vri, der Berge gikk opp kirkegulvet sammen med bulldoggen Chanel (3) til rytmene av «Larger than Life» fra favorittbandet Backstreet Boys.

Backstreet Boys er også inspirasjonen for navnet Berge har ytret ønske om å sin nyfødte sønn - Niklas - riktignok med noe motstand fra kona.

- Det er mange som vet at jeg er en ekstrem boyband-fan, og hvis han heter Nicklas kommer han til å bli kalt Nick, altså etter Nick Carter i Backstreet Boys, fortalte Stig-André til Se og Hør tidligere i år.

Hva den lille faktisk skal hete, er foreløpig ikke kjent.

Stig-André Berge ble belønnet med en olympisk bronsemedalje i Rio i 2016 etter fire år med blodslit. Den norske bryterfavoritten tok den første OL-medaljen i øvelsen siden Jon Rønningen vant gull i Barcelona-OL i 1992, og ble møtt med stor hyllest her hjemme.

På den påfølgende Idrettsgallaen ble Berge, som for tida ligger i hardtrening for neste EM, tildelt både «Utøvernes pris» og «Årets forbilde».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!