- MØRKERE STIL: Ashley (t.v.) og Mary-Kate Olsen (27) karakteriserer norske jenters stil som minimalistisk og mørkere enn den til amerikanske jenter. I dag kommer deres første Bik Bok-kolleksjon i butikk. Foto: This Is PR
- MØRKERE STIL: Ashley (t.v.) og Mary-Kate Olsen (27) karakteriserer norske jenters stil som minimalistisk og mørkere enn den til amerikanske jenter. I dag kommer deres første Bik Bok-kolleksjon i butikk. Foto: This Is PRVis mer

- Stilen til norske jenter er mørkere og mye enklere

Dagbladet møtte stjernetvillingene Mary-Kate og Ashley Olsen.

(Dagbladet): I dag kommer den første Bik Bok-kolleksjonen til de kjente designersøstrene Mary-Kate og Ashley Olsen (27) i butikk, og stjernetvillingene har selv tatt turen til Oslo for å være med på lanseringen.

Dagbladet møtte dem på Petter Stordalens kjendishotell The Thief i forkant av lanseringen.

- Alle plaggene har en del av oss i seg. Alt er noe vi personlig ville ha gått i. Vi ville først og fremst konsentrere oss om å lage en garderobe som går fra dag til kveld, som går fra dongeri til silke, ja, sier Mary-Kate Olsen til Dagbladet.

- Mørkere De to er for anledningen ikledd plagg fra sitt eget Bik Bok-samarbeid - alt i svart. At fargen svart inngikk i fargepaletten, var de to sjeleglade for.

- Vi har spurt mye om hvor gammel Bik Bok-jenta er, hvilke farger hun bruker, og ble kjempeglade da vi fikk høre at mye av det er svart og grått, sier Mary-Kate og ler.

- Ja! Da tenkte jeg bare «Ok, vi kan faktisk ha en sjanse her», legger søsteren Ashley til.

- Har dere fått noen restriksjoner fra Bik Bok?

- Nei, ikke i det hele tatt! Vi har ikke firt på noe. Bik Bok var glade for å høre at vi bryr oss om kvalitet, og ga oss veldig stor frihet når det kom til å utvikle stoffer og dermed også la dette bli et ekte samarbeid. Prisen på klærne våre ligger jo også litt over det normale Bik Bok-nivået, sier Mary-Kate.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kolleksjonen er den første av tre kolleksjoner Olsen-søstrene har gjort for den svensk/norske kleskjeden. 27-åringene merker stor forskjell på stilen til norske jenter kontra de amerikanske.

- Stilen til norske jenter er ganske minimalistisk. Den er mørkere og mye enklere. Dere bruker også mindre tilbehør, sier Ashley.

Mangemillionærer Mary-Kate og Ashley har lang erfaring med å jobbe sammen. Allerede da de var ni måneder gamle fikk de rollen som lille Michelle Tanner i den populære 90-tallsserien «Under samme tak», en rolle tvillingene delte på.

FARGERIK: Ashley Olsen er kanskje den av tvillingene som bruker mest farger. Foto: NTB Scanpix
FARGERIK: Ashley Olsen er kanskje den av tvillingene som bruker mest farger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På tidlig nittitall startet søstrene produsentselskapet Dualstar, og allerede i 2004 havnet de på Fortunes liste over verdens rikeste personer under 40 år med en formue på rundt 800 millioner kroner - hver.

Å jobbe så tett sammen, blir de aldri lei av.

- Vi er partnere, har vært det i 27 år, og tilbringer mesteparten av dagen sammen. Vi er veldig heldige, fordi vi alltid har en å diskutere med, sier Mary-Kate.

- Bryr oss ikke Foruten Bik Bok-samarbeidet har de siste årene gått med til deres to andre klesmerker The Row og Elizabeth & James. At de ville gi seg med skuespill, fant de ut da de var 18.

MØRKERE I STILEN: Mary-Kate Olsen er oftere mørkere i stilen enn søsteren Ashley. Foto: NTB Scanpix
MØRKERE I STILEN: Mary-Kate Olsen er oftere mørkere i stilen enn søsteren Ashley. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi har holdt på med skuespill hele livene våre, og vi visste vel egentlig at vi var ferdig med det da vi begynte å studere. Da fikk vi den pausen vi trengte for å finne ut hva vi ville drive med, sier Mary-Kate. 

Foruten å være designere, har de to søstrene status som noen av nåtidens største moteikoner, kjent for sin karakteristiske «boho chic»-klesstil med prangende mønstre, blanding av billig og dyrt, store statementsmykker og enda større solbriller.

Akkurat det tenker Mary-Kate og Ashley imidlertid lite på.

DEN GANG DA: Ashley (t.v.) og Mary-Kate Olsen i 2002, 16 år gamle. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Ashley (t.v.) og Mary-Kate Olsen i 2002, 16 år gamle. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Eeh, vi bryr oss egentlig ikke om sånne ting, sier Mary-Kate og smiler.

Søstrenes neste Bik Bok-kolleksjon kommer i oktober.

Se hvilket terningkast Bik Bok-kolleksjonen får av moteekspert Silje Pedersen i videoen øverst i saken!