Anne-Kat. Hærland:

Stjal bil og vraka leilighet

Den folkekjære tv-profilen byr på både riksdekkende og personlige skandaler i sin nye podkast.

90-TALLET: Anne-Kat. Hærland tar et dypdykk i 90-tallet i sin nye podkast. Foto: Morten Eik / Se og Hør
90-TALLET: Anne-Kat. Hærland tar et dypdykk i 90-tallet i sin nye podkast. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Anne-Kat. Hærland (50) har med åra blitt en kjent og kjær skikkelse i det norske medielandskapet. Hun har vært å se i populære tv-programmer som «Nytt på nytt» på NRK, hatt sitt eget program på TVNorge og har også opptrådt som stand-up-komiker i flere år.

Nå er Hærland aktuell med den nye podkasten «Anne-Kat om 90-tallet», og med seg på laget har hun Jonas Jørstad (50), redaktør for kjendisdesken til Se og Hør og Dagbladet.

MAKKERE: Jonas Jørstad og Anne-Kat. Hærland har publisert to episoder av den nye podkasten. Foto: Morten Eik / Se og Hør
MAKKERE: Jonas Jørstad og Anne-Kat. Hærland har publisert to episoder av den nye podkasten. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Sammen skal de hver episode ta for seg ett år i det ikoniske tiåret, og snakke om forskjellige skandaler og hendelser Hærland har funnet i gamle Se og Hør-blader og Dagbladet-aviser.

RØRT: Anne-Kat. Hærland vant den gjeve hedersprisen på Gullruten. Etter takketalen forlot hun salen for å hente seg inn. Video: Rød Løper Vis mer

- Helt uten konsekvensanalyse

I podkastens første episode er Hærland og Jørstad innom året 1990. For de som husker så langt tilbake var det året Mona Grudt (51) vant «Miss Universe»-tittelen, prinsesse Märtha Louise (51) var russ og Liv Ullmann (83) avslørte detaljer fra privatlivet.

Men Hærland er heller ikke redd for å by på seg selv. Hun avslører blant annet hendelser fra ungdomstida og legger ikke skjul på at hun som 18-åring var en aldri så liten rebell.

- Som tenåringer flest var jeg mye mindre interessant enn det jeg selv synes, og jeg trodde jeg kunne alt som jo tenåringer gjør. Og jeg var helt uten konsekvensanalyse, fordi det har man jo ikke før man er 25, sier Hærland før hun forteller historien.

TV 2-BLEMME: Det gikk litt fort i svingene da Anne-Kat Hærland skulle svare på et spørsmål om Trump på live-tv. Video: TV2 / Bilder: Corinne Alice N. Skau / Wicked House / NTB. Reporter: Jonas Andersen Vis mer

Stjal bil og hadde ikke lappen

50-åringen forklarer at familien hennes skulle på tur til Syden og at hun, som da var 18 år, ikke hadde noen interesse av å bli med dem på det. Foreldrene hadde tatt med seg bilnøkkelen, men Hærland hadde i forkant funnet reservenøkkelen og bestemte seg for å «stjele» bilen.

- Du hadde lappen?, spør Jørstad hvorpå Hærland svarer:

- Hadde ikke lappen.

Hærland forklarer videre at hun syns det var så gøy å kjøre, til tross for manglende førerkort, at hun kjørte bilen helt fra Oslo til Bergen - og tilbake.

Hun legger også til at hun ikke visste hvor dyrt bensin var, og at alle pengene hun hadde fått av foreldrene til mat hadde gått til drivstoff.

Ødela leiligheten

Tom for penger bestemte unge Hærland seg for å finne fram pengene familien hadde i en «kriseskuff». Hun skulle jo snart få lønn, og kunne enkelt erstatte pengene om noen dager - da fikk hun fylt både bensin og kunne ta seg en tur på byen. Klar for en fuktig aften dro hun på byen med vennene sine, og kom dagen etter hjem til et sjokk.

- Jeg kommer hjem ved 11-12 tida på formiddagen, da er døra til leiligheten åpen. Da har jeg glemt å skru igjen vannkrana etter å ha stått og sminka meg og sånt, så har jeg bare gått ut. Så den har stått og rent helt til det har rent gjennom gulvet og ned til naboen, og foreldrene mine er liksom et par timer unna.

Hærland forklarer at foreldrene ble rasende og kjeftet på henne, men at sinnet gikk over - helt til de seinere la merke til at pengene fra kriseskuffen var borte. De hadde nemlig Hærland glemt å legge tilbake.

På spørsmål om hva hun hadde brukt pengene kom Hærland til kort.

- Jeg kan ikke svare. Tusen kroner på den tida var mye penger, forklarer 50-åringen som nødig ville innrømme at hun hadde stjålet foreldrenes bil og brukte pengene på bensin.

Dette er bare én av mange historier Hærland og Jørstad byr på i podkast-serien.

Aller Media Social Club eies av Aller Media, samme selskap som eier Se og Hør og Dagbladet. Jonas Jørstad jobber vanligvis som redaktør for Aller Medias kjendisredaksjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer