Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Meghan og Harry:

Stjal showet i svindyr kjole

Det nygifte hertugparet returnerte til offentligheten med et brak.

TILBAKE FRA BRYLLUPSREISE?: Det nygifte hertugparet av Sussex viste seg sammen i London i dag. Det har ikke gått ubemerket hen. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE FRA BRYLLUPSREISE?: Det nygifte hertugparet av Sussex viste seg sammen i London i dag. Det har ikke gått ubemerket hen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere tusen briter hadde funnet veien til Londons gater i formiddag, der dronning Elizabeths årlige bursdagsparade, i anledning monarkens 92-årsdag 21. april, fant sted.

Paraden, som har navnet Trooping the Colour, er ingen beskjeden affære - og inkluderer en militær seremoni, salutt, korps og flyshow. Hensikten er å vise ære til monarken, i regi av den britiske hæren og regimenter fra Samveldet av nasjoner.

Selv om det i utgangspunktet er dronningens store dag, er det ikke til å stikke under stol av visse andre kongemedlemmer stakk av med deler av oppmerksomheten.

Hemmelighetsfull bryllupsreise

Prins Harry deltok nemlig i paraden sammen med sin kone, hertuginne Meghan (36), for første gang, og er tema for de fleste overskriftene tidlig lørdag ettermiddag. Paret giftet seg for nøyaktig tre uker siden, og skal ifølge flere medier akkurat ha avsluttet hvetebrødsdagene.

Det britiske kongehuset, og hertugparets residens Kensington Palace, har holdt kortene tett til brystet om bryllupsreisen, og foreløpig er det ikke engang bekreftet at reisen har funnet sted. Spekulasjonene har derfor vært mange, der kjendisbloggen TMZ er blant dem som hevder å vite at og hvor ferden har gått.

HØYTIDELIG: Dronningens årlige bursdagsparade er ikke småtterier. Her er hertugparet avbildet sammen i paraden i formiddag. Foto: NTB Scanpix
HØYTIDELIG: Dronningens årlige bursdagsparade er ikke småtterier. Her er hertugparet avbildet sammen i paraden i formiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tilbake fra ferie eller ei, i dag sto altså kongelig parade på programmet for Harry og Meghan. Akkurat som på bryllupsdagen fikk ekteparet sitte sammen i åpen vogn trukket av hester, mens hertuginne Catherine (36) og hertuginne Camilla (70) satt sammen i en annen vogn.

Dronningen hadde også egen vogn, men satt derimot alene, trolig ettersom ektemannen har gått av med pensjon.

Prins William (35) og prins Charles (69) fikk derimot ikke sitte like behagelig, og måtte tradisjonen tro gjennomføre paraden oppå på hver sin hest i varme uniformer.

MATCHET: Både hertuginne Camilla og hertuginne Catherine valgte å gå for lyseblå toner under dagens parade. Foto: NTB Scanpix
MATCHET: Både hertuginne Camilla og hertuginne Catherine valgte å gå for lyseblå toner under dagens parade. Foto: NTB Scanpix Vis mer
SATT ALENE: Bursdagsdronninga fikk en hel vogn for seg selv. Foto: NTB Scanpix
SATT ALENE: Bursdagsdronninga fikk en hel vogn for seg selv. Foto: NTB Scanpix Vis mer
PÅ HESTERYGGEN: Prins Charles, prins William og prins Andrew tittet så vidt fram under hatten der de satt oppå hver sin hest. Foto: NTB Scanpix
PÅ HESTERYGGEN: Prins Charles, prins William og prins Andrew tittet så vidt fram under hatten der de satt oppå hver sin hest. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Svindyr kjole

Hertuginne Meghan smilte og vinket til publikum iført en pastellrosa knappekjole fra luksusdesigneren Carolina Herrera, der kjolene normalt sett ligger på et femsifret beløp. Ifølge Express har Meghans kreasjon en prislapp på nærmere 37 000 kroner.

Til å matche antrekket hadde 36-åringen gått for en bred, lav hatt i samme farge. Ifølge Sky News er hodeplagget hentet fra den London-baserte hattemakeren Juliette Botterill.

Også hertuginne Kate hadde valgt en hatt fra samme designer, mens kjolen, en lyseblå, noe puffermet variant, er fra Alexander McQueen.

Flere medier har for øvrig bitt seg merke i at Meghan delvis viser skuldrene, noe tabloidavisa The Sun hevder å være på grensa til brudd på kongelig kleskode.

«Uansett hva protokollen er, gir Meghan et tydelig signal på at hun bestemmer over sin egen garderobe», skriver avisa.

GOD STEMNING: Etter dagens parade var det for duket for flyshow utenfor Buckingham Palace, fulgt fra slottsbalkongen av de britiske kongemedlemmene. Og det er ingen tvil om at Meghan er tatt inn i varmen. Foto: NTB Scanpix
GOD STEMNING: Etter dagens parade var det for duket for flyshow utenfor Buckingham Palace, fulgt fra slottsbalkongen av de britiske kongemedlemmene. Og det er ingen tvil om at Meghan er tatt inn i varmen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fikk nettside til å krasje

Harry og Meghan er ikke ukjent for å bryte kongelige tradisjoner, og har flere ganger vist at de går sine egne veier.

Dagens begivenhet er ikke første gang Harry og Meghan viser seg sammen som ektepar. Allerede tre dager etter bryllupet deltok paret på sitt første oppdrag som ektefolk sammen, da prins Charles arrangerte en lunsj i anledning sin kommende 70-årsdag.

Også den gang valgte hertuginnen av Sussex å gå for en rose kreasjon, riktignok fra en litt rimeligere designer.

Meghans opptreden fikk for øvrig designerens nettside til å krasje, da etterspørselen etter 36-åringens antrekk ble for stor.

Etter dagens parade var det for øvrig duket for flyshow utenfor Buckingham Palace, fulgt fra slottsbalkongen fra de britiske kongemedlemmene.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media