Filmfestivalen i Cannes:

Stjal showet tre år etter «skandaletabben»

Bella Hadid (22) gir blaffen i den stramme kleskoden.

ELEGANT: Supermodell Bella Hadid (22) fikk en solid porsjon oppmerksomhet i blitsregnet under Cannes-festivalen forrige uke. Foto: NTB Scanpix
ELEGANT: Supermodell Bella Hadid (22) fikk en solid porsjon oppmerksomhet i blitsregnet under Cannes-festivalen forrige uke. Foto: NTB ScanpixVis mer

Den årlige filmfestivalen i Cannes sørger alltid for at superstjerner fra hele verden flokker seg til diverse røde løpere og celebre fester på den franske rivieraen.

Og det er ikke bare filmstjerner som sørger for høy glamourfaktor i Cannes - også en rekke supermodeller kaster gjerne glans over festlighetene i byen i midten av mai.

For tre år siden entret stjerneskuddet Bella Hadid (22) den røde løperen på filmfestivalen iført det som etter alt å dømme var årets dristigste kjole - og viste litt mer enn planlagt i prosessen.

Modellens røde silkekjole fra Alexandre Vauthier skrek etter en motetabbe med sin dype utringning og skyhøye splitt, og ja, da: Unge Hadid endte opp med å blotte kjolens innebygde truser mens hun poserte på den tradisjonsrike filmfestivalens røde løper.

VÅGALT KJOLEVALG: Bella Hadid var ikke den største stjerna på «The Unknown Girl»-premieren i Cannes i 2016, men var garantert den som vekket mest oppsikt. Foto: NTB Scanpix
VÅGALT KJOLEVALG: Bella Hadid var ikke den største stjerna på «The Unknown Girl»-premieren i Cannes i 2016, men var garantert den som vekket mest oppsikt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Viste trusa igjen

De fleste vil kanskje mene at det ikke er særlig heldig å blotte trusene på en av filmbransjens mest ærverdige røde løpere (som for øvrig også er blitt kritisert for å ha en konservativ, rigid og ikke helt kvinnevennlig kleskode).

Bella Hadids motetabbe fra 2016 hindret henne imidlertid ikke fra å velge en ny kjole med farlig høy splitt på Cannes-løperen året etter.

Supermodellen stilte i en blekrosa silkekjole på åpningen av filmfestivalen i 2017, men den uvørne splitten sørget nok en gang for at hun viste undertøyet til et hundretalls fotografer.

OPS: For andre år på rad blottet supermodellen undertøyet på rød løper i Cannes - nok en gang i en kjole med høy splitt fra Alexandre Vauthier. Foto: David Fisher/REX/ NTB scanpix
OPS: For andre år på rad blottet supermodellen undertøyet på rød løper i Cannes - nok en gang i en kjole med høy splitt fra Alexandre Vauthier. Foto: David Fisher/REX/ NTB scanpix Vis mer

På tross av noen temmelig «uheldige» moteøyeblikk de siste åra har ikke Hadid latt seg skremme bort fra Cannes-løperen, og på årets festival har hun imponert i mer enn ett eksklusivt antrekk.

Dronning i rødt

Fredag var 22-åringen blant stjernene som virkelig kastet glans over «Pain and Glory»-premieren i filmbyen, iført en blodrød kjole fra Roberto Cavalli og eksklusive smykker fra Bulgari.

Kjolen til Hadid var - kanskje ikke så overraskende - utstyrt med en høy splitt, og Express trakk paralleller til «skandalekjolen» fra 2016.

- Det høye snittet sørget for at Bella risikerte nok en motetabbe, tre år etter at hun viste mer enn planlagt i en lignende kjole i Cannes, skriver tabloidavisa.

Imidlertid holdt kjolen seg tilsynelatende pent på plass denne gangen, mens den unge supermodellen poserte profesjonelt foran havet av oppmøtte fotografer.

COMEBACK I RØDT: Bella Hadid stilte i Roberto Cavalli i Cannes fredag. Foto: NTB scanpix
COMEBACK I RØDT: Bella Hadid stilte i Roberto Cavalli i Cannes fredag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vogue mener på sin side at Hadids opptreden i Cavalli-kreasjonen sørget for å holde henne på tronen som Cannes' dronning av «den røde kjolen».

- En faktisk engel

Da Bella Hadid troppet opp på «Rocketman»-premieren dagen før, valgte hun å styre helt unna en potensielt skjebnesvanger kjolesplitt.

ENGLEAKTIG: Bella Hadid imponerte i denne Dior-kreasjonen på rød løper i Cannes forrige uke. Foto: NTB Scanpix
ENGLEAKTIG: Bella Hadid imponerte i denne Dior-kreasjonen på rød løper i Cannes forrige uke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Som representant for Dior Makeup var hun iført en hvit drøm av en tyllkjole fra nettopp Dior, og stjal utvilsomt til seg en del begeistrede blikk fra andre oppmøtte.

Harper's Bazaar omtaler henne som en «faktisk engel» i den hvite kjolen, og mener at hun stjal showet på den nevnte filmpremieren.

Motemagasinet påpeker også at hun gikk for en mer nedtonet og mindre sexy look enn hun pleier å gjøre i Cannes - selv om den lekre, gjennomskinnelige kjolen også viste en del hud.