KASTET SKJORTA: Maroon 5-vokalist Adam Levine kastet skjorta under nattas Super Bowl - noe som stjeler en god del av overskriftene i USA. Foto: DAVE SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
KASTET SKJORTA: Maroon 5-vokalist Adam Levine kastet skjorta under nattas Super Bowl - noe som stjeler en god del av overskriftene i USA. Foto: DAVE SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCKVis mer

Super Bowl 2019

Stjal showet

Etter Super Bowls mye omtalte pauseshow ble Maroon 5-vokalist Adam Levine den store snakkisen.

Super Bowl er utvilsomt den største idrettsbegivenheten i USA i løpet av et år, da millioner av mennesker sitter benket foran TV-en. Og vel så stort som selve kampen, er pauseshowet.

Super Bowl har nemlig en tradisjon for å få de aller største stjernene til å opptre i pausen. Og sjelden går det forbi uten en og annen skandale.

Et av de mest minneverdige øyeblikkene finner vi 15 år tilbake i tid, da Justin Timberlake og Janet Jackson sto for pausenummeret. Skandalen var et faktum da Jackson blottet det ene brystet foran millioner av TV-seere.

Men i år har vi fått det amerikanske medier nå kaller for «en ny nipple-gate».

I bar overkropp

I år var det altså Maroon 5 som to for pauseunderholdningen, blant annet akkompagnert av rapperen Travis Scott. Men det var Maroon 5s frontfigur Adam Levine som stjal showet:

SUPER BOWL: Super Bowl 2019 ble historisk da to mannlige cheerleadere opptrådte i pauseshowet. Video: CNN Vis mer

Mens bandet spilte seg gjennom flere av sine mest kjente hits, kledde Levine av seg plagg etter plagg. Til slutt sto han igjen i bar overkropp.

Dette har blitt snakkisen i etterkant av sportsbegivenheten.

Storavisa Huffington Post kaller først og fremst pauseshowet for «en klein affære». Men de omtaler også reaksjonene på sosiale medier:

- Hvis Adam Levines brystvorter liksom er godkjent, er det noen som skylder Janet Jackson en unnskyldning, skriver en Twitter-bruker.

- Garderobedefekt

USA Today tar for seg det samme teamet når de omtaler pauseshowet. De skriver at ingen hadde sett for seg at Levine kom til å kaste skjorta.

- Snakkisen etter Super Bowl er om NFL og CBS nå havner på kant med hverandre etter at Maroon 5-vokalisten viste brystvortene på scena - en slags gjenopplevelse av en viss garderobedefekt i 2004, skriver avisa.

Ellers høstet pauseshowet en god del kritikk. Basketballstjerna LeBron James var blant dem som tydelig uttrykte at han gjespet under den lille konserten.

- Såååååå... Dette var pauseshowet. Og da var det nok Travis (Scott, red. anm.), hm?

Så fulgte han opp med denne tweeten:

Kritikk

Maroon 5 har tidligere fått kritikk for at de i det hele tatt valgte å stille opp i årets Super Bowl. Fra før har nemlig superstjerner som Rihanna takket nei, da hun støtter kontraktsløse Colin Kaepernicks sak.

Levine svarte slik på kritikken, ifølge Billboard:

- Hvis jeg ikke klarer å takle litt kontrovers, er jeg i feil bransje. Det er som det er. Det er som forventet. Vi vil bare gå videre, sa Levine.

Skandalene

Super Bowl er som nevnt en enorm begivenhet i USA. Og det er sjelden det forbigår uten en liten skandale eller to.

Dagbladet har tidligere omtalt flere av hendelsene, der både prostituerte, pupper og dop har vært involvert.

Mange husker nok først og fremst «Nipple-gate», da Janet Jackson fikk revet av en del av kostymet sitt.

Fans ser på Super Bowl for selve spillet og finalen, men mange benker seg foran TVen kun for pauseshowet og de stjernespekkede reklamene.

I 2009 fikk tusenvis av seere litt mer enn de ba om, da rundt 30 sekunder med voksen-TV ble vist. I følge Comcast var det en isolert, ondsinnet handling, og alle berørte fikk ti dollar av kabel-TV-giganten.