Evanna Lynch:

Stjerna ærlig om sykdommen

Evanna Lynch åpner opp om den vanskelige tida.

LANG KAMP: Evanna Lynch deler åpenhjertig om den harde kampen mot sykdommen. Her sammen med Rupert Grint og Emma Watson i 2011. Foto: Richard Young/REX/NTB
LANG KAMP: Evanna Lynch deler åpenhjertig om den harde kampen mot sykdommen. Her sammen med Rupert Grint og Emma Watson i 2011. Foto: Richard Young/REX/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den irske skuespilleren Evanna Lynch (30) er nok aller best kjent for sin opptreden i filmene fra den verdenskjente serien, «Harry Potter». Her spilte hun den trofaste og folkekjære «Luna Lovegood» i kampen mot det onde.

På privaten har imidlertid 30-åringen kjempet en annen kamp.

I et intervju med E! News - i forbindelse med sin nye bok - røper Lynch detaljer om sin lange vei til helbredelse fra den grusomme sykdommen.

Spiseforstyrrelse

Overfor nettstedet forteller Lynch at hun allerede i en alder av elleve ble både mentalt og fysisk syk med spiseforstyrrelsen anoreksia.

I sin nye memoar «The Opposite of Butterfly Hunting: The Tragedy and The Glory of Growing Up» forteller Lynch om sin tid med sykdommen.

Hun kan imidlertid røpe til E! News at hun nå er frisk, men at hun har gått gjennom en vanskelig prosess.

- Det har gått flere år med normal og sunn spising med balanserte vaner. Noen spurte meg nylig: «kan det sammenlignes med alkoholavhengighet, hvor man alltid må prøve å unngå det?», og det er det ikke fordi man må spise, det man gjøre, forteller 30-åringen, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer