Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jason Mraz:

Stjerna fikk hjelp av kona til å utforske sin seksuelle legning: - Betyr dette at jeg er homofil?

Jason Mraz letter på sløret om legningen sin.

LEGNING: Jason Mraz forteller åpenhjertig om hvordan han ble støttet av kona da han var usikker på legningen sin. Foto: NTB Scanpix
LEGNING: Jason Mraz forteller åpenhjertig om hvordan han ble støttet av kona da han var usikker på legningen sin. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske artisten Jason Mraz (41) er kjent for låter som blant andre «I'm Yours» og «I Won't Give Up». Privat er han lykkelig gift med Christina Carano som han ble smidd i hymens lenker med i 2015.

Men det tilsynelatende lykkelige ekteskapet har hatt sine utfordringer. Det innrømmer artisten selv i et nytt intervju med Billboard. Han forteller nemlig åpenhjertig om sin seksuelle legning, som han ved flere anledninger har stilt spørsmål ved.

I NORGE: Jason Mraz under Nobels fredspriskonsert i Oslo i 2008. Foto: NTB Scanpix
I NORGE: Jason Mraz under Nobels fredspriskonsert i Oslo i 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Pride

Overfor magasinet forteller 41-åringen at kona hjalp ham med å omfavne sin seksuelle identitet ved å la han utforske, selv om de var i et forhold.

- Jeg har hatt erfaringer med menn, selv om jeg datet kvinnen som er blitt kona mi, sier han.

- Jeg bare «wow, betyr dette at jeg er homofil?». Kona mi forklarte det for meg og beskrev det som «Two Spirit», som er det indianere kaller noen som kan elske både kvinner og menn, sier Mraz åpenhjertig.

I juni delte «I'm Yours»-sangeren et dikt i anledning Pride. Det er en spesiell setning i det aktuelle diktet som har fått fansen til å sperre opp øynene.

For i stedet for å skrive «I'm By Your Side», skrev han «I'm Bi Your Side», som et tegn på at han er bifil.

- Jeg skjønte ikke hvor mye det skulle fortelle, sier han til magasinet.

- Han kysset meg

Dette er imidlertid ikke første gang Mraz har åpnet seg om seksualiteten. I et intervju med Genre magazine i 2005, fortalte stjerna at han hadde et åpent sinn overfor biseksualitet.

- Jeg har aldri vært i et seksuelt forhold med en mann. Hvis den rette dukker opp, så sikkert, sa han ifølge People.

- Jeg hadde en homofil venn som jeg hang med nesten hver dag. Vi var så godt som bestevenner. Det tok meg tre måneder å finne ut at «herregud, vi dater», sa han, og la til:

- Rett før jeg flyttet til California ga han meg et skikkelig kyss farvel, noe jeg aldri hadde opplevd før. Dessverre hadde han litt mer ansiktshår enn jeg foretrekker.

Bodde på sofa

Jason Mraz har stått for flere avhengighetsskapende låter, som nevnt over. Mye later til at artisten har levd et tilsynelatende rolig og enkelt liv, men i et tidligere intervju med Elle, har han derimot avkreftet dette.

RØRENDE: Under en konsert i San Jose forrige uke oppdaget Harry Styles en plakat blant publikum. Da stoppet han opp, og gjorde en rørende gest som hjalp ei jente å «komme ut» for foreldrene sine. Video: CNN Vis mer

Han fortalte nemlig åpenhjertig at han tidligere bodde på sofaen hos en kompis, og at det er viktig å ikke glemme hvor han kommer fra.

For selv om han fikk så godt som umiddelbar suksess med hitlåten «I'm Yours», startet han på lik linje med alle andre.

- Noen ganger glemmer jeg det jeg har gjort. Jeg glemmer også de skumle situasjonene jeg har vært i som å turnere ved å kjøre min egen van, kjøre hele natta for å rekke neste konsert. Hvor mye jeg pleide å drikke og røyke i starten av karrieren. Noe som er det totalt motsatte av hva jeg har gjort de siste åra. Jeg glemmer noen ganger hvordan livet var for bare ti år siden, for mye har skjedd, fortalte han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!