Indonesisk sanger:

Stjerna sjokkerer: Teiper igjen sønnens munn

Ny sovetrend sjokkerer i sosiale medier. Kan være livsfarlig, ifølge lege.

KJENT STJERNE: Andien Aisyah er et kjent fjes i hjemlandet Indonesia. Nå får hun oppmerksomhet etter å ha vist fram en noe kontroversiell pusteteknikk i sosiale medier. Foto: NTB Scanpix
KJENT STJERNE: Andien Aisyah er et kjent fjes i hjemlandet Indonesia. Nå får hun oppmerksomhet etter å ha vist fram en noe kontroversiell pusteteknikk i sosiale medier. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den indonesiske sangeren Andien Aisyah (33) har den siste tida fått mye oppmerksomhet for et innlegg hun nylig delte på Instagram.

Den populære indonesiske sangeren postet nemlig en lengre tekst som omhandlet en pusteteknikk hun og familien sverger til. Hun publiserte også bilder av seg selv, ektemannen og sin to år gamle sønn med teip over munnen til sine over 1,6 millioner følgere.

Seinere har innlegget blitt slettet - men det har likevel fått mange til å reagere - og flere av den populære artistens fans har latt seg sjokkere over den oppsiktsvekkende trenden.

- Tenk over det: Vi lærer om så mangt, men ingenting om det vi gjør hele tida: Å puste, skriver sangeren, ifølge BBC

Pusteteknikken kalles «Buteyko», og handler kort sagt om at man i større grad skal puste gjennom nesa, snarere enn munnen, mens man sover.

Ifølge BBC har Aisyah og familien sovet med teip over munnen i tre måneder, og ifølge sangeren skal det ha bidratt til å unngå tørr hals og dårlig ånde.

Brukt siden 1950-tallet

Teknikken ble først brukt på 1950-tallet av en sovjetiske lege - som bærer navnet som soveteknikken er oppkalt etter, nemlig Konstantin Pavlovich Buteyko.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer