MEKTIG: Både Ivanka Trump og Jared Kushner har mektige posisjoner i presidentens administrasjon. Natalie Portman, som studerte med Kushner, sier hun ikke har noe imot at de to ikke er venner lenger. Foto: REUTERS/Jim Bourg, NTB scanpix
MEKTIG: Både Ivanka Trump og Jared Kushner har mektige posisjoner i presidentens administrasjon. Natalie Portman, som studerte med Kushner, sier hun ikke har noe imot at de to ikke er venner lenger. Foto: REUTERS/Jim Bourg, NTB scanpixVis mer

Ivanka Trump og Jared Kushner

Stjerna slakter Trumps svigersønn: - En superskurk

Natalie Portman hudfletter Jared Kushner.

Det var i januar i fjor at Donald Trump (72) ble innsatt som USAs 45. president, og med det fulgte et evigvarende sirkus. Ikke bare rundt sjefen selv, men også rundt hans medarbeidere og nære familie.

Spesielt har datteren Ivanka (36) og ektemannen hennes Jared Kushner (37) solt seg i glansen av evigvarende oppmerksomhet.

Begge to jobber i presidentens administrasjon, men levde tidligere relativt anonyme liv. Jo da, de ble omtalt i pressen, men ikke på langt nær i samme kvantitet som nå.

Som ungdommer studerte de på hver sin kant av landet. Trump gikk på Georgetown University, før hun byttet over til universitetet i Pennsylvania. Kushner gikk på sin side på Harvard. En av hans tidligere klassekamerater var ingen ringere enn Natalie Portman (37).

Hun kjenner i dag ikke igjen mannen som hun en gang leste til eksamener med.

- SKURK: Natalie Portman omtaler den tidligere studiekameraten som en «superskurk». Hun studerte med Jared Kushner på Harvard, men de to har endt opp på helt forskjellige sider av den politiske skalaen. Foto: NTB scanpix
- SKURK: Natalie Portman omtaler den tidligere studiekameraten som en «superskurk». Hun studerte med Jared Kushner på Harvard, men de to har endt opp på helt forskjellige sider av den politiske skalaen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- En superskurk

Det er The Huffington Post som omtaler saken. Portman var på besøk hos Stephen Colberts «The Late Show», for å prate om prosjektene hun holder på med for tida.

Talkshowverten poengterte at hun som oftest spiller svært smarte kvinner i filmene hun deltar i, og understreket det hele ved å avsløre overfor publikum at Portman i sin tid faktisk ble uteksaminert fra Harvard. Og at hun gjorde det i samme kull som Jared Kushner.

KRITISERES: Natalie Portman er ikke fornøyd med veien Jared Kushner har tatt etter at de avsluttet studiene sammen. Her er han fotografert sammen med kona Ivanka Trump. Foto: NTB scanpix
KRITISERES: Natalie Portman er ikke fornøyd med veien Jared Kushner har tatt etter at de avsluttet studiene sammen. Her er han fotografert sammen med kona Ivanka Trump. Foto: NTB scanpix Vis mer

På spørsmål om hun kunne fortelle litt fra den tida, svarte hun at det ikke var mye å si. De var venner, men han var ingen god student, ifølge Portman. De har i dag ingen kontakt, som følge av hans politiske valg.

- Dessverre er det ikke mye morsomt man kan fortelle om noen man var venn med som ble en superskurk, forteller hun i intervjuet.

ROLLEBLANDING: Ivanka Trump brukte farens valgkamp til å promotere eget klesmerke så ofte hun kan. Video: CNN Vis mer Vis mer

Kushner har tidligere fortalt at det å miste venner som følge av politikken er som å eksfoliere vekk gamle hudceller. Portman har selv ingen problemer med akkurat det.

- Så du er en død hudcelle?, spør Colbert.

- Det kan jeg stolt være, svarer hun, til latter fra salen.

Selv om hun ikke omtaler han i spesielt positive ordelag nå, skal de to angivelig ha vært ganske nære venner. Ifølge Page Six skal Portman ha vært gjest i bryllupet til Ivanka og Jared i 2009, og Kushner skal ha vært gjest i Portmans bryllup med skuespiller Benjamin Millepied i 2012.

Politisk er de derimot motsetninger. Portman støttet tydelig kampanjen til Hillary Clinton under valget i 2016.

Anklaget for å ha utnyttet posisjon

I perioden etter at Donald Trump ble innsatt som president, flyttet Kushner og kona til Washington.

- Når hun og Jared har flyttet med familien til DC, vil Ivanka ha fokus på å få barna på plass i nytt hjem og på ny skole, sa Donald Trump sin rådgiver før innsettelsen i fjor.

BUET UT: Førstedatter, og president Trumps assistent, Ivanka Trump, deltok på «Womens20 summit» i Berlin. Her beskrev hun faren som en forkjemper for kvinner og familier. Det var ikke publikum helt enig i. Video: CNN / NTB Scanpix Vis mer

Ivanka Trump har allerede blitt anklaget for å ha utnyttet sin rolle. Da Donald Trump skulle ha sitt første møte med en utenlandsk regjeringssjef, etter at han ble valgt som USAs neste president, tok det ikke lang tid før bildene fra møtet skapte sterke reaksjoner.

Bildene viste at Donald Trump hadde invitert datteren Ivanka og ektemannen, som begge står og snakker med den japanske statsministeren Shinzo Abe i eksklusive Trump Tower.

Bildene skapte reaksjoner fordi Ivanka Trump har en sentral rolle i sin fars businessimperium, og hun ble dermed anklaget for å utnytte sin rolle.

Politisk påvirkning

Ivanka og ektemannen har tre barn sammen. Arabella Rose Kushner ble født i 2011, Joseph Frederick Kushner kom til verden i 2013 og deres siste sønn, Theodore James Kushner, ble født i 2016.

I fjor ble det kjent at Kushner skal fungere som sin svigerfars seniorrådgiver i Det hvite hus. Ivanka Trump har også en sentral posisjon i staben.

Valget av seniorrådgiver er tilsynelatende stikk i strid med en amerikansk forskrift fra 1967 om folkevalgtes rett til ansettelse av personer innad i familien.

Ivanka, som igjen er den som møter Kushner oftest, har utvilsomt en står påvirkningskraft her. Hun har selv engasjert seg i flere kampsaker, blant annet lønnsforskjeller mellom kjønn, likestilling og betalt permisjon for nybakte mødre.

Hun er kjent for å være notorisk mediesky, men har vært klar på at det republikanske partiet er det som passer for hennes familie, ifølge ATTN.