James Franco:

Stjerna solte seg i glansen under Golden Globe. Nå er han i hardt vær

Skuespillerstjerna James Franco snakker om «Metoo»-anklagene for første gang.

ANKLAGET: Skuespiller James Franco ble anklaget for seksuell trakassering. Nå har The New York times avlyst avtale med ham. Foto: NTB Scanpix.
ANKLAGET: Skuespiller James Franco ble anklaget for seksuell trakassering. Nå har The New York times avlyst avtale med ham. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Natt til mandag mottok den verdenskjente skuespilleren James Franco (39) prisen for beste filmskuespiller, for rollen som «Tommy» i filmen «The Disaster Artist», under den store prisutdelinga Golden Globe.

Etter den store prisutdelinga var det imidlertid ikke den gjeve prisen han fikk mest oppmerksomhet for.

Da Franco dukket opp på den røde løperen under Golden Globe, iført en sort dress og en nål med teksten «Time's Up», til støtte til ofrene til seksuell trakassering og bevisstgjøring av overgrep, var det flere som ble provosert. Blant andre skuespiller Ally Sheedy (55).

Via sin Twitter-profil skrev 55-åringen flere tekster hvor hun anklaget Franco for seksuell trakassering. Kort tid etter slettet skuespilleren tekstene, men ifølge People sto det følgende:

«Hvorfor er James Franco invitert? Det sier sitt».

«James Franco vant akkurat nå. Vær så snill og aldri spør meg om hvorfor jeg forlot film- og TV-bransjen».

Saken fortsetter under:

PRISVINNER: James Franco stakk av med prisen for beste filmskuespiller under Golden Globe-utdelinga natt til mandag. Her på den røde løperen. Foto: NTB Scanpix
PRISVINNER: James Franco stakk av med prisen for beste filmskuespiller under Golden Globe-utdelinga natt til mandag. Her på den røde løperen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tar avstand

I et intervju med «The Late Show med Stephen Colbert» på tirsdag, hevdet Franco at han selv verken har lest tekstene, eller aner hva Sheedy snakker om.

- Aller først; Jeg aner ikke hva jeg har gjort mot Ally Sheedy. Jeg regisserte henne i et stykke «off-Broadway» en gang. Jeg hadde det bare hyggelig med henne, og jeg viste respekt for henne. Jeg aner ikke hva hun er opprørt over, sa han og la til:

- Hun har slettet tweetene nå. Jeg vet ikke hvorfor. Jeg kan ikke snakke for henne.

Selv om Franco hevder at han er uskyldig i denne saken, har oppstyret etter Golden Globe likevel fått konsekvenser for ham.

Flere beskyldninger

I etterkant av beskyldningene fra Ally Sheedy, har også flere andre kvinner delt sine historier. Blant andre Violet Paley.

- Søt «Time's Up»-nål James Franco. Husker du da du presset hodet mitt ned i en bil mot din blottede penis? Eller den andre gangen du inviterte en venn av meg til hotellrommet ditt da hun var 17 år gammel? Etter at du allerede hadde blitt tatt for å gjøre det med en annen 17-åring? Twitret skuespiller Violet Paley.

- Jeg legger stolthet i å ta ansvar for ting jeg har gjort. Jeg gjør det når jeg vet at det er noe galt jeg har gjort eller må endre, fortalte Franco under intervjuet på tirsdag, og referte til Paley sin beskyldning.

I en uttalelse fra The New York Times skriver avisa at de har avlyst et offentlig event med Franco etter at han ble anklaget for seksuell trakassering.

- Jeg følte meg dum

Det er imidlertid ikke første gang Franco har blitt anklaget for upassende oppførsel.

I 2014 ble det kjent at Franco inviterte en 18 år yngre jente med seg på et hotellrom. Den gang var Franco 36 år og jenta var 17 år gammel.

I en lengre samtale avtalte den unge jenta og Franco et møte som en 18-årsgave til jenta - men så ble samtalen delt på internett.

- Jeg håper foreldre kan holde tenåringsbarna sine borte fra meg. Tusen takk! skrev Franco etter avsløringen på Twitter.

Noen dager etter gjestet en pinlig berørt stjerne TV-programmet «Live! With Kelly and Michael», og unnskyldte seg.

- Jeg følte meg dum, og hadde ikke lyst til å komme hit i dag. Jeg er flau, og tydeligvis et godt eksempel på hvor vanskelig sosiale medier kan være. Det er en måte folk treffer hverandre på i dag, men jeg er helt ny med dette og jeg skjønner nå at man ikke vet hvem som er på andre siden, stotret han fram.​

SIMULERER SEX:: Kanye West slapp musikkvideoen til «Bound 2» i forrige uke. Nå har Hollywood-gutta Seth Rogen og James Franco kommet med «Bound 3», en ganske heftig parodi på Kanyes video. Vis mer Vis mer