HELDIG:  Lupita Nyong'o fikk Oscar-kjolen stjålet - men fikk den tilbake. Foto:  EPA/MIKE NELSON
HELDIG: Lupita Nyong'o fikk Oscar-kjolen stjålet - men fikk den tilbake. Foto: EPA/MIKE NELSONVis mer

Stjernas kjole til 1,1 mill. ble stjålet - så fikk hun den plutselig tilbake

Lupita Nyong'o jubler.

Tyven som stakk av med den spektakulære kjolen som Lupita Nyong'o brukte under årets Oscar-utdeling, leverte den tilbake.

Den spesialsydde Calvin Klein-kjolen, som er dekorert med 6.000 hvite perler, høstet stor anerkjennelse fra motepolitiet under Oscar-utdelingen tidligere i uka.

Kjolen har en prislapp på 150.000 dollar, drøyt 1,1 million kroner, og forsvant fra Nyong'os rom på London Hotel i West Hollywood onsdag.

Falske perler Tyveriet fikk bred omtale og tyven ble åpenbart skuffet da han forsto at perlene som prydet kjolen slett ikke var ekte.

Etter å ha pillet av to perler fra kjolen, som han deretter tok med til eksperter som konstaterte at de var uekte, mistet tyven interessen for kjolen og smuglet den tilbake til hotellet.

Fredag tipset han TMZ.com om at kjolen lå i en søppeldunk, og kjendisnettstedet varslet på sin side politiet som rykket inn og fant at det stemte.

Verdens vakreste 31 år gamle Nyong'o, som er datter av en kenyansk professor, ble født i Mexico. Hun vant selv Oscar for beste kvinnelige birolle i filmen «12 Years a Slave» i 2014.

Samme år kåret det amerikanske tidsskriftet People henne til «Verdens vakreste kvinne», mens kjendisbladet Glamour kåret henne til «Årets kvinne».

Under årets Oscar-seremoni var det Nyong'o som delte ut prisen for beste mannlige birolle til J.K. Simmons.

Foruten å være en anerkjent skuespiller er hun også modell og blir av mange sett på som et moteikon.

(NTB)

KJOLEN: Lupita Nyong'o. Foto: Photo by Chris Pizzello/Invision/AP,
KJOLEN: Lupita Nyong'o. Foto: Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, Vis mer