Jim Carrey:

Stjernas Melania-karikatur vekker oppsikt

- Takk for ingenting, skriver skuespilleren.

TEGNET: En ny karikaturtegning av Melania Trump, laget av en av Hollywoods største skuespillere, går varmt i sosiale medier. Foto: Drew Angerer / Getty Images / AFP / NTB
TEGNET: En ny karikaturtegning av Melania Trump, laget av en av Hollywoods største skuespillere, går varmt i sosiale medier. Foto: Drew Angerer / Getty Images / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Forrige uke ble det skrevet historie i USA da Joe Biden (78) ble landets 46. president. Han har valgt å ha Kamala Harris (56) ved sin side som visepresident de kommende fire åra, noe som gjør at hun går inn i historiebøkene som landets første kvinnelige og fargede visepresident.

Dette betyr også at tida i Det hvite hus er over for Donald Trump (74) og familien, men 74-åringen har overhodet ikke trukket seg tilbake av den grunn.

Ifølge The Washington Post skal Trump nemlig ha bedt personalet sitt om å undersøke stiftelsen av et nytt parti, for å ta hevn på de ti republikanske medlemmene i Representantenes hus som stemte for å stille ham for riksrett tidligere denne måneden.

Kona Melania (50) har imidlertid holdt en langt lavere profil de siste ukene, men nå sørger skuespiller Jim Carrey (59) for at det nok en gang skrives om den tidligere førstedamen i flere av verdens største aviser.

RIS OG ROS: Jim Carreys illustrasjon av Melania Trump setter fyr på nettet. Meningene er imidlertid delte. Foto: Chris Delmas / AFP / NTB
RIS OG ROS: Jim Carreys illustrasjon av Melania Trump setter fyr på nettet. Meningene er imidlertid delte. Foto: Chris Delmas / AFP / NTB Vis mer

På Twitter har «Bruce Almighty»-stjerna delt en karikaturtegning av Melania, hvor det står følgende tekst på siden av bildet:

«Åh ... Og farvel til den verste førstedamen. Jeg håper oppgjøret vil finansiere livet ditt til slutt. Takk for ingenting».

Twitter-meldingen har i skrivende stund fått over 32 000 likerklikk, og blitt delt videre av over 3500 brukere.

- Skam deg

Den har med andre ord skapt et stort engasjement i sosiale medier, og mens mange tar Carreys side og både ser på innlegget med humor og hyller ham, er det flere som mener han burde holdt seg for god for den slags.

Flere omtaler også illustrasjonen som sexistisk og anti-feministisk.

«Hun er borte nå. Du kan spise Snickersen din. Du har mistet verdigheten din», skriver en Twitter-bruker.

«La det gå Jim, du har fått det som du ville nå. Kan du ikke i stedet fokusere på noe mer positivt?», skriver en annen, mens en tredje skriver følgende:

«Folk er virkelig hatefulle. Det spiller ingen rolle om det er ham (Jim Carrey, journ.anm.) eller Biden eller nabomannen. Vi alle må for søren lukke munnen og leve. Dette er tullete».

AVSKJED: Melania Trump publiserte 18. januar en avskjedsvideo på Twitter. Vis mer

En annen bruker mener Melania og sønnen hun har med Donald, Barron Trump, burde få slippe kritikken i sosiale medier da førstnevnte «åpenlyst ikke ønsket seg de siste fire åra, og sønnen ikke hadde noe valg».

«Jim, jeg har alltid elsket deg og filmene dine. Jeg vet ganske godt at du hater Trump, det har du gjort klart. Men du burde skamme deg, som går til angrep på henne. Hun var elegant og høflig. Skam deg».

Foreløpig har ikke den 59 år gamle skuespilleren besvart kritikken.

Livets skyggesider

Den verdensberømte skuespilleren har medvirket i en rekke filmer opp gjennom åra, der «Dum og dummere» fra 1994 muligens kan sies å være den aller mest kjente.

Den kanadiske stjerna hadde sitt ordentlige store gjennombrudd samme år, med filmen «Ace Ventura» - og siden den gang har han vært en sentral bidragsyter i filmindustrien.

INNSETTELSEN: Donald Trump var ikke å se da Joe Biden ble tatt i ed. Flere kjente fjes dukket likevel opp for å feire USAs neste president. Video/foto: AP / NTB. Vis mer

I tillegg til å dele politiske innlegg på Twitter som karikaturen av Melania Trump, har han tidligere også vært åpen om sitt eget livs skyggesider. Carrey har blant annet fortalt åpenhjertig om depresjon, skilsmisser og ekskjærestens overdose.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer