Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Frances McDormand:

Stjernas Oscar-statuett forsøkt stjålet

- De feiret gjenforeningen med en dobbel cheeseburger.

STJAL SHOWET: Skuespiller Frances McDormand mottok Oscar for innsatsen i «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri». Takketalen benyttet hun til å sende en klar melding til menn i salen. Video: ABC / CNN / Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt vant skuespiller Frances McDormand (60) en Oscar-statuett for hovedrollen i filmen «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri».

Kort tid etter ble hun nesten frastjålet statuetten, skriver People.

Etter å ha holdt en svært følelsesladd takketale under prisutdelingen, dro hun mot Guvenors Ball-etterfesten i Ray Dolby Ballroom i Hollywood, der prisvinnerne kan få statuettene sine inngravert.

60-åringen oppdaget etter hvert at statuetten ikke var å finne, og hun ble observert fortvilet og gråtkvalt utenfor festområdet. McDormand forlot dermed festen sammen med ektemannen Joel Coel.

GJEV PRIS: Skuespiller Frances McDormand vant prisen for beste kvinnelige hovedrolle under årets Oscar-utdeling. Foto: NTB scanpix
GJEV PRIS: Skuespiller Frances McDormand vant prisen for beste kvinnelige hovedrolle under årets Oscar-utdeling. Foto: NTB scanpix Vis mer

Heldigvis var det høy sikkerhet i området rundt festen, og en fotograf skal ha klart å stoppe en mann som holdt statuetten hennes i hånda.

- Jeg kan bekrefte at prisen var borte en liten stund. Frances og statuetten hennes ble heldigvis gjenforent i går kveld. De feiret gjenforeningen med en dobbel cheeseburger fra In-N-Out, sier en representant for skuespilleren til People.

Politet skal ha arrestert den mistenkte mannen, skriver Rolling Stone.

Minneverdig takketale

Frances McDormand sørget for at ingen skulle glemme hennes takketale under nattens prisutdeling. Hun brukte nemlig anledningen til å vie prisen og oppmerksomheten til alle kvinnelige nominerte i salen.

Hun mottok stående applaus.

- Se dere rundt mine damer og herrer. Vi har alle historier å fortelle og prosjekter vi vil ha finansiert. Ikke snakk til oss om dette på fester, men inviter oss inn på kontoret om noen dager, eller så kan dere komme til våre, så skal vi fortelle alt dere trenger å vite, sa McDormand og fortsatte:

- Jeg avslutter med to ord: «Inclusion rider» (inkluderingsklausul, red.anm.).

«Inclusion rider» er en kontraktsklausul som tvinger gjennom et mangfoldig filmcrew på settet.

Frances McDormand vant sin første Oscar-statuett i 1997, for hovedrollen i filmen «Fargo».

KREASJON: Hollywood-veteranen Rita Moreno (87) gikk for gjenbruk, og stjal showet. Se alle antrekkene fra den røde løperen her. Video: CNN Vis mer

#metoo-innslag

Som forventet ble #metoo-skandalene nevnt flere ganger i løpet av årets Oscar-show.

Dette var den første utdelingen etter overgrepsanklagene mot Hollywood-produsent Harvey Weinstein. Det kom flere stikk mot ham under showet.

Komiker Jimmy Kimmel, som ledet årets utdeling, startet med å berømme den «høyest elskede og mest respekterte mannen i Hollywood, Oscar» (statuetten red.anm.).

- Det er det gode grunner til. Bare se på ham. Han har hendene hvor man kan se dem, sier aldri noe uhøflig og viktigst av alt, ingen penis, fleipet Kimmel til latter fra salen.

Kampanjen «Time's Up», som kom i kjølvannet av #metoo-bølgen, er også blitt et velkjent fenomen i Hollywood. Kampanjen sørget for at den røde løperen under årets Golden Globe i stor grad var preget av helsvarte antrekk - en markering mot seksuell trakassering.

Dette var imidlertid ikke å se under årets Oscar-utdeling.

- Det er viktig at folk skjønner at Time's Up handler om mer enn bare den røde løperen. De kvinnene du har sett gå på løperen i svart, er nå aktivister for bevegelsen, fortalte Grey's Anatomy-produsent Shonda Rhimes, på en pressekonferanse torsdag, gjengitt av The Telegraph.​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!