Elliot Page:

Stjerne står fram som transperson

Skuespilleren forteller at hen har endret navn fra Ellen Page.

KOMMER UT: Elliot Page forteller i et åpent brev at hen er transperson, og ønsker å omtales som hen eller han fra nå. Foto: Richard Shotwell/AP/NTB
KOMMER UT: Elliot Page forteller i et åpent brev at hen er transperson, og ønsker å omtales som hen eller han fra nå. Foto: Richard Shotwell/AP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Umbrella Academy»-skuespilleren (33) avslører at hen har byttet navn til Elliot Page. Det gjør kanadieren på Twitter.

«Jeg vil dele med dere at jeg er trans, og mine pronom er han/hen og navnet mitt er Elliot», skriver stjerna til sine 1,5 millioner følgere.

Takker for støtten

Page har skrevet et lengre innlegg, hvor det står at hen føler seg heldig som kan skrive om legningen sin og at hen har kommet til det stedet i livet.

«Jeg føler overveldende takknemlighet for de fantastiske menneskene som har støttet meg på denne reisen. Jeg kan ikke begynne å uttrykke hvor utrolig det føles å endelig få elske meg selv nok til å gå etter mitt autentiske jeg», skriver 28-åringen.

Videre ber skuespilleren om tålmodighet. Page skriver at i tillegg til å føle glede over å kunne fortelle sin historie, så er hen også redd for hatet som venter, og for vitser og vold som hen kan bli utsatt for.

Page benytter også anledningen til å fortelle om diskrimineringsstatistikken mot transpersoner, og viser til at det så langt i år er drept 40 transpersoner.

«Elsker at jeg er trans»

Her kommer skuespilleren med en direkte oppfordring til politiske ledere som jobber for å kriminalisere helsetjenester for transpersoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer