TJENER GODT: Anna Rasmussen (20) står for tida bak Norges mest leste blogg. Der legger hun ut innlegg om barna sine og familielivet. Det er det store penger i. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TJENER GODT: Anna Rasmussen (20) står for tida bak Norges mest leste blogg. Der legger hun ut innlegg om barna sine og familielivet. Det er det store penger i. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Stjerneblogger håver inn: - Jeg har gått fra bunn

Anna Rasmussen avslører inntekten sin. 

(Dagbladet): Hun er bare 20 år, men har i mange år hatt en solid plass på lista over Norges mest leste blogger.

Anna Rasmussen, bedre kjent under navnet «Mamma til Michelle», blogger om livet som mor.

Hun har datteren Michelle og sønnen William, men har også et tredje barn på vei med kjæresten Jan Lossius.

Nå avslører bloggeren at det er store penger i det hun driver med. I fjor tjente 20-åringen rundt 2,3 millioner kroner.

- Jobbet hardt

Det er på sin egen blogg at Rasmussen nå åpner opp om inntekten.

«I året som gikk tjente jeg 2 300 000 kr, i en alder av 19 år. Jeg har jobbet hardt for å komme her jeg er i dag, og har gjort det samtidig som jeg har vært alenemamma til mine to barn. Jeg har gått fra bunn, og vært alene om å komme meg til toppen», skriver bloggeren, som ble mor allerede som 15-åring.

Dagbladet har sett Rasmussens selvangivelse. Til Dagbladet forteller hun at hun ønsket å være åpen om temaet fordi hun selv ville ha kontroll på saken.

- HAN ER EN FIN FYR: Det sier blogger Anna Rasmussen da hun besøker et akvarium i Kypros sammen med datteren Michelle og vennen Jan, i en av episodene av femte sesong med «Bloggerne» på TV 2. Video: TV 2 Vis mer

- Tidligere har jeg opplevd negative tilbakemeldinger og diskusjoner hver gang skattelistene kommer ut, så i år ville jeg komme den i forkjøpet og vinkle det slik jeg selv ønsket, forteller hun i en e-post.

Rasmussens inntekt har økt betydelig fra fjoråret. Dagbladet skrev da at bloggeren, da 19 år, tjente 613 000 kroner netto.

- Privatsak

Bloggeren mener at den høye inntekten gir familien flere muligheter, men at den ikke påvirker hverdagen i noe større grad.

- Vi lever som en helt vanlig familie, der vi er opptatt av lave bensinpriser og tilbud som alle andre, skriver hun til Dagbladet.

20-åringen påpeker at størsteparten av inntektene kommer fra kommersielle samarbeid.

Rasmussen skriver på bloggen at hun ofte kvier seg for å snakke om penger.

- Jeg er av den oppfattning at jeg synes penger er en privatsak. Penger er ofte roten til misunnelse og fordommer, og jeg synes veldig lite om skattelistene, forteller hun til Dagbladet.

Hun opplever en generell negativitet mot bloggere.

- Det kommer nok av at flertallet av befolkningen ikke vet hva som kreves for å drive en blogg. Det er med andre ord vanskelig å se sammenhengen mellom antall timer arbeid og lønn, skriver hun og fortsetter:

- På samme måte som folk klør seg i hodet av at artister kan tjene langt over en million kroner på å holde en konsert i to timer, betyr ikke det at timelønnen er på 500 000 kroner. Det er vanskelig for allmennheten å se alle timene som kreves for å presentere det som lages. Enten det er et 1000 blogginnlegg i året, eller fem låter på Spotify, understreker bloggeren overfor Dagbladet.

FORTELLER OM BRUDDET: Anna Rasmussen åpner om bruddet med eksen i TV 2s «Bloggerne». I dag har Anna Rasmussen ny kjæreste. Video: TV 2 Vis mer