Lei høye hæler? Nå er crocs tilbake

Stjernedesigner sendte modellene ned catwalken i... Crocs?

Christopher Kane sjokkerer under London Fashion Week.

MOTERIKTIG?: Den britiske designeren Christopher Kane sendte i går modeller ned catwalken med Crocs på føttene. Det har ikke gått ubemerket hen. Foto: WWD / REX / Shutterstock, NTB scanpix
MOTERIKTIG?: Den britiske designeren Christopher Kane sendte i går modeller ned catwalken med Crocs på føttene. Det har ikke gått ubemerket hen. Foto: WWD / REX / Shutterstock, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Elsket og hatet av mange - det er ingen tvil om at skoene til det amerikanske merket Crocs skaper diskusjoner.

Derfor hadde nok de færreste trodd de skulle se den omdiskuterte skoen på catwalken, spesielt ikke under prestisjetunge London Fashion Week.

Da kjendisfavoritten Christopher Kane i går viste fram sin kommende vårkolleksjon under moteuka, sendte han en klar beskjed til den oppmøtte moteeliten. Crocs er tilbake.

Koker i sosiale medier

Kane er ikke et nytt navn for fiffen. Stjerner som FKA Twigs, Michelle Obama, hertuginne Kate og Rihanna er ofte å se i hans design. Hvorvidt de omfavner den nyeste kreasjonen hans er ukjent.

«Crocs er trolig det minst anerkjente skotøyet i moteverdens øyne», skriver motemagasinet Vogue i sin anmeldelse av kolleksjonen.

Magasinet er ikke de eneste som har fått med seg det ekstraordinære fottøyet. På Twitter flommer det over av reaksjoner, og motebloggerne har allerede lagt ut bilder på Instagram.

Det er derimot ingen grunn til å frykte at Crocs blir å se på de aller hippeste i framtida. Det mener Vixen-redaktør og moteekspert Ida Elise Eide Einarsdottir.

- Crocs på catwalken har fått sosiale medier til å koke, forteller hun til Dagbladet og fortsetter:

- Crocsens tilbakekomst bør imidlertid ikke forveksles med normcore (trend som går ut på å kle seg normalt, journ anm), denne gangen var de utsmykket med «charms» som edelstener, forklarer hun.

- Kan bli trendy

Einarsdottir ser dette som en del av «fashion faux pas»-bevegelsen, hvor både UGGs og Birkinstocks er eksempler.

Hun mener vi er inne i ei tid hvor «alt» er lov, der vi ser trender med Jerry Seinfeld som stilikon, sokker i sandalene og Juicy Couture-velourdress som sesongens hotteste plagg.

Crocen blir derimot å se hos et mer begrenset publikum.

- På spørsmålet om det noensinne kan bli kult... Jeg tipper ja, selv om det kanskje bare blir en mikrotrend. Og jeg er helt sikker på at motebloggerne allerede har notert seg trenden, forklarer hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer