STØTTER AKSJONEN: Artist Tomine Harket blottet brystet på Instagram for å vise sin støtte til Kreftforeningens Rosa sløyfe-aksjon i oktober. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
STØTTER AKSJONEN: Artist Tomine Harket blottet brystet på Instagram for å vise sin støtte til Kreftforeningens Rosa sløyfe-aksjon i oktober. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

«Stjernekamp»-Tomine viser puppen mot kreft

- Det er jo «puppe-oktober».

.(Dagbladet): Artist Tomine Harket (23) delte tidligere denne uken et bilde av seg selv på sin Instagram-profil der hun blotter deler av det ene brystet.

På bildet er hun ikledd en lyserosa t-skjorte, og som bildetekst har hun kun lagt ved et rosa sløyfe-symbol.

Overfor Dagbladet bekrefter hun at tanken bak var å vise sin støtte til Brystkreftforeningens Rosa sløyfe-aksjon.

Hvert år i oktober arrangerer nemlig Brystkreftforeningen Rosa sløyfe-aksjonen i samarbeid med Kreftforeningen.

- Det er jo «puppe-oktober». Da måtte jeg vise litt pupp! Neida, men denne måneden er det viktig å sette fokus på brystkreft, og det vil jeg være med på, sier hun.

23-åringen har for øvrig ikke selv - eller kjenner noen - som har vært rammet av kreft.

- «Pupp» har jo vært et stort tema i livet mitt, så er kanskje derfor jeg føler litt ekstra for de som må gjennom det, sier hun.

Har vært gjennom fire brystoperasjoner

Harket har nemlig fått utført hele fire brystoperasjoner. Årsaken er at de måtte rette opp en feil som skjedde etter hun fikk utført brystreduksjon.

- Jeg er stolt av kroppen min. Jeg har operert fire ganger, på grunn av en feil som skjedde underveis. De skjærer opp hele brystet ditt, noe som er veldig skummelt, men i dag er jeg veldig glad for at jeg gjorde det.

🎀

Et bilde publisert av Tomine Harket (@tomineharket)

- Selv om jeg har hatt utrolig mye vondt, så føler jeg at det var verdt det til slutt. Jeg kan trene nå, løpe, gå med utringning uten å være vulgær. Jeg syns det er utrolig viktig at jenter føler seg bra, og hvis det resulterer i en brystreduksjon, så får de gjøre det, sier hun.

Satser alt på «Stjernekamp»

Harket er for tiden aktuell som en av deltakerne i høstens sesong av NRK-programmet «Stjernekamp».

- Det er en utfordring for meg selv. Jeg sier vanligvis nei til «alt». Dette er veldig lite meg, jeg blir veldig ukomfortabel i sånne settinger, sier 23-åringen om sin deltakelse, da Dagbladet møtte henne på «Stjernekamp»-lanseringen i juni.

Avslørte «Stjernekamp»-planene til mamma og pappa

Mamma Camilla Malmquist, stefar Tommy La Verdi og pappa Morten Harket ble informert på forhånd. om deltakelsen.

- Jeg sa det til pappa på telefonen, nærmest i en bisetning. Det er ikke sånne ting vi prater om når vi først prater, men han synes det er kult. Mamma og Tommy synes det er dritkult, forteller Harket.

BARNESTJERNE: I 2004 spilte Tomine hovedrollen i musikalen «Annie». Her er hun sammen med sin kjente pappa, artisten Morten Harket. Foto: Knut Falch / SCANPIX .
BARNESTJERNE: I 2004 spilte Tomine hovedrollen i musikalen «Annie». Her er hun sammen med sin kjente pappa, artisten Morten Harket. Foto: Knut Falch / SCANPIX . Vis mer

- Jeg tror presset er der, men jeg bryr meg ikke så mye, sier artisten.

- Jeg tror folk tenker «Shit, det her bør bli bra». Det er gøy det, da må jeg bare levere, da.

Tomine sa også at hun ikke bryr seg om presset ved å opptre foran flere hundre tusen seere hver uke.

- Jeg tror presset er der, men jeg bryr meg ikke så mye, sier artisten.

- Jeg tror folk tenker «Shit, det her bør bli bra». Det er gøy det, da må jeg bare levere, da.