Louis C. K.:

Stjernekomiker Louis C. K. bryter tausheten etter anklager om seksuell trakassering: - Det er sant

Gir nå uttrykk for anger.

INNRØMMER SKYLD: Komiker Louis C. K. erkjenner å ha opptrådt særdeles upassende overfor en rekke kvinner. Nå beklager han på det sterkeste. Foto: NTB Scanpix
INNRØMMER SKYLD: Komiker Louis C. K. erkjenner å ha opptrådt særdeles upassende overfor en rekke kvinner. Nå beklager han på det sterkeste. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I intervjuer med New York Times - avisa som også avslørte Harvey Weinstein-skandalen - beskriver flere kvinner ulike former for angivelig trakassering fra komiker Louis C. K. (50).

Nyheten ble kjent torsdag kveld, og har siden blitt sitert verden over. Nå bryter komikeren tausheten, og erkjenner at upassende oppførsel har funnet sted, ifølge USA Today.

- Jeg har lyst å svare på historiene som ble fortalt i New York Times. Disse historiene er sanne, skriver komikeren i en offentlig uttalelse, via sin forlegger Lewis Kay.

Totalt fem kvinner beskyldte i går 50-åringen for seksuell trakassering, hvor flere av dem sto fram med navn og bilde.

ONANIST: Torsdag sto fem kvinner fram i New York Times og fortalte at Louis C.K. har onanert foran dem. Nå trekker mange fram denne sketsjen fra den verdenskjente komikeren. Video: Louie Vis mer

Komikerne Dana Min Goodman og Julia Wolov fortalte blant annet at Louis skal ha invitert dem med på sitt hotellrom for en drink, etter et show i Aspen i 2002.

Der skal 50-åringen etter kort tid angivelig ha kledd seg naken og begynt å onanere foran dem. Tre andre kvinner anklaget også Louis for lignende tilfeller.

- Jeg har kjent på anger når det kommer til mine handlinger. Jeg har prøvd å lære av dem, og forsøkt å løpe fra dem. Nå er jeg klar over omfanget og konsekvensene av mine handlinger. (...) Jeg kommer ikke til å tilgi meg selv for noe av dette, fortsetter Louis.

Gir ikke ut ny film

Ifølge The Guardian skal ryktene rundt Louis' upassende seksuelle adferd ha versert innad i komikermiljøet i årevis. Da nyheten ble kjent i går, ønsket ikke komikeren å svare på beskyldningene.

- Jeg har påført familien min, vennene mine, barna mine og deres mor mye smerte. I løpet av hele min karriere har jeg sagt akkurat det jeg har ønsket. Jeg vil nå ta et steg tilbake og bruke tida framover på å lytte.

En ny film som er skrevet og regissert av Louis C. K., tittulert «I Love You, Daddy», skulle egentlig ha hatt premiere i New York torsdag. Denne kommer ikke til å bli gitt ut, som følge av beskyldningene.

Netflix hadde også planer om å lansere en ny stand up-spesial fra komikeren, men ønsker nå ikke å gå videre med prosjektet.

Ifølge New York Times kansellerte komikeren også en opptreden på «The Late Show With Stephen Colbert», da det ble kjent at New York Times ville offentliggjøre saken om ham.

Ikke alene

Louis C. K. er langt fra den eneste som har fått beskyldninger av liknende art rettet mot seg den siste tida.

- BLE VOLDTATT: Den norske skuespilleren Natassia Malthe hevder hun ble voldtatt av Harvey Weinstein i 2008. Hun fortalte dette på en pressekonferanse i New York, sammen med sin advokat Gloria Allred. Video: CNN / Foto: NTB Scanpix. Vis mer Vis mer

Anklagene mot ham kommer i kjølvannet av Weinstein-skandalen og #metoo-kampanjen. Den siste tiden har en rekke kjendiskvinner stått fram med sine historier om Weinstein, deriblant Oscar-vinnerne Gwyneth Paltrow (45) og Angelina Jolie (42).

65-åringen er også blitt anklaget for voldtekt, påstander Weinstein har avvist på det sterkeste.

I likhet med Louis, har beskyldningene fått store konsekvenser for Weinstein karrieremessig. Filmmogulen har nemlig fått sparken fra sitt eget produksjonsselskap, kona Georgina Chapman (41) har gått fra ham etter ti års ekteskap, og en rekke store filmstjerner har fordømt ham offentlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer