Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Slik gikk det med «Glee»-stjernene:

Stjernene forfulgt av tragedier

Dødsfall, sykdom og skandaler er bare noe av det skuespillerne har opplevd.

STJERNELAG: Ungdomsserien «Glee» gikk på skjermen fra 2009 til 2015. I ettertid har skuespillerne fra serien opplevd litt av hvert på hver sin kant. Foto: NTB Scanpix
STJERNELAG: Ungdomsserien «Glee» gikk på skjermen fra 2009 til 2015. I ettertid har skuespillerne fra serien opplevd litt av hvert på hver sin kant. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2009 kom den amerikanske ungdomsserien «Glee» inn i TV-tilbudet med et brak. Show-koret «New Directions» på William McKinley High School sang, danset og underholdt en hel verden med en miks av hitlåter og egne sanger.

Stjernene i musikalkomedien ble raskt lagt merke til blant publikum. Ikke bare for sine prestasjoner, men også for privatlivet. Mer om dette snart.

Innimellom musikken ble samfunnstemaer som seksualitet, etnisitet, forhold og lagarbeid tatt opp i megasuksessen.

Eventyret endte imidlertid i 2015 etter seks år på skjermen.

Selv om det er fem år siden serien gikk på TV, har mange av seriens hovedskuespillere sørget for å holde seg synlige i rampelyset.

Så, hvor i livet er «Glee»-stjernene nå, fem år etter?

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB Scanpix / Instagram Vis mer

Savnet

Først ut er 33 år gamle Naya Rivera som spilte rollen som Santana Lopez i den velkjente tv-serien. Natt til torsdag norsk tid kom den tragiske nyheten om at skuespilleren var meldt savnet.

33-åringen forsvant under en båttur, og hennes fire år gamle sønn ble funnet sovende på den drivende båten.

Lokalt politi i California satte straks i gang en leteaksjon, men gjorde ingen funn. Rundt klokka 15 norsk tid avsluttet de søket, og kunngjorde at de skulle gjenoppta det når dagslyset var med dem.

SAVNET: Denne ble Naya Rivera meldt savnet etter en båttur med sin fire år gamle sønn. Foto: NTB Scanpix
SAVNET: Denne ble Naya Rivera meldt savnet etter en båttur med sin fire år gamle sønn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Torsdag kveld kom derimot kontrabeskjeden. Flere medier, deriblant Fox og TMZ, meldte at myndighetene nå antar at Rivera er død. Dermed var det ikke noe redningsoppdrag de skulle ut på når sola tittet fram, men på jakt etter en mulig død person.

Ifølge kildene TMZ siterte, er det dårlig sikt i innsjøen Rivera forsvant fra. I tillegg flyter det rundt av tre og annet, som kan gjøre det vanskelig å finne henne.

Fredag ble en overvåkningsvideo delt med offentligheten. Videoen viste «Glee»-stjernas aller siste bevegelser.

CALIFORNIA: Kameraovervåkning står for det siste synet av savnede Naya Rivera (33). Vis mer

Overvåkningsvideoen ble offentliggjort av politiet etter at et omfattende søk i området, der både dykkere og helikoptre var involvert, ikke lyktes i å finne den 33 år gamle skuespilleren som nå antas å være død.

Det er ikke mistanke om at det skal ha skjedd noe kriminelt. Like før stjerna forsvant, delte hun et bilde av seg selv og sønnen på Twitter.

«Bare oss to», skrev hun.

FORSVUNNET: Skal ha forsvunnet fra en båt i California. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Arrestert for vold mot ektemannen

Rivera var forlovet med Big Sean (32) fra 2013 til 2014. Seinere møtte hun skuespilleren Ryan Dorsey (36). De ble gift i 2014, og fikk sønnen Josey Hollis i 2015.

I 2017 ble 33-åringen imidlertid arrestert for vold mot ektemannen. Hun skal ha slått ham i hodet og i ansiktet da de kranglet om noe vedrørende sønnen.

BRUDD: Naya Rivera og Big Sean var forlovet fra 2013 til 2014. Her avbildet sammen i 2013. Foto: NTB Scanpix
BRUDD: Naya Rivera og Big Sean var forlovet fra 2013 til 2014. Her avbildet sammen i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kausjonen ble satt til 1000 dollar, og hun ble løslatt på såkalt «PR bond» etter at en dommer mente at hun ikke utgjorde noen fare for samfunnet.

Like etter arrestasjonen ville Rivera skilles fra ektemannen. Skilsmissen ble endelig tatt ut i 2018.

SKILTE SEG: Naya Rivera og Ryan Dorsey skilte lag i 2018. Sammen har de sønnen Josey Hollis. Her avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix
SKILTE SEG: Naya Rivera og Ryan Dorsey skilte lag i 2018. Sammen har de sønnen Josey Hollis. Her avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De seinere åra har det vært forholdsvis stille rundt stjernens privatliv, utenom denne uka. Rivera har imidlertid uttalt seg om feiden mellom henne og «Glee»-stjerna Lea Michele (33) i boka «Sorry Not Sorry: Dreams, Mistakes, and Growing Up» fra 2016.

I boka skrev Rivera at hun og Michele nærmest konkurrerte mot hverandre. Micheles karakter skal ha fått større og større plass i serien, og da Riveras karakter etter hvert fikk mer tyngde skal Michele ha blitt sjalu og sett rødt.

Videre har stjerna slått seg opp som eier av «Jojo and Izzy», et klesmerke med kjønnsnøytrale barneklær, som hun lanserte i 2018. Hun har også medvirket i komedien «Mad Families», i TV-serien «Devious Maids» og i danseprogrammet «Step Up: High Water».

SER IKKE SLIK UT: Amadeus Søgaard, sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, har blitt en voksen mann. Sjekk hvordan han ser ut i dag! Vis mer

Anklaget for rasisme

Lea Michele bar rollen som hovedkarakteren Rachel Berry gjennom seriens alle seks sesonger. Hun hadde imidlertid vært i rampelyset lenge før den tid. Stjerna debuterte nemlig på Broadway som den unge Cosette i musikalen «Les Misérables» da hun var bare åtte år gammel.

Sangfuglen ble nylig anklaget for å ha mobbet medskuespilleren Samantha Marie Ware (28) på «Glee»-settet.

Dette skjedde etter at Ware hadde oppdaget at Michele hadde publisert et medfølende Twitter-innlegg i kjølvannet av George Floyds dødsfall.

ANKLAGET FOR RASISME: Lea Michele gjorde seg bemerket som Rachel Berry i den populære TV-serien. Nylig ble hun anklaget for rasisme av en tidligere kollega. Foto: NTB Scanpix
ANKLAGET FOR RASISME: Lea Michele gjorde seg bemerket som Rachel Berry i den populære TV-serien. Nylig ble hun anklaget for rasisme av en tidligere kollega. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Ler meg i hjel. Husker du da du gjorde min første TV-opptreden til et rent helvete? Jeg kommer I hvert fall aldri til å glemme det. Jeg tror du fortalte alle at hvis du fikk muligheten, ville du drite i parykken min», hevdet Ware.

Dabier Snell (25) kastet seg også på. Han hevdet at Michele ikke lot ham sitte ved samme bord som de andre skuespillerkollegene fordi han «ikke hørte til der».

Michele beklaget oppførselen sin i et innlegg på Instagram og skrev at hun aldri har dømt andre basert på bakgrunnen eller hudfargen deres.

BRUTALT: Sofie Nilsen er en av influenserne i TV2 Livsstil-serien «Bloggerne». Der åpner hun opp om hvordan det var å miste pappaen sin i ung alder. Video: TV2 Sumo Vis mer

Kjæresten døde

Stjerna er for øvrig gift med Zandy Reich og sto brud i september i fjor. De to ble et par i 2017 etter å ha kjent hverandre i flere år.

Før forholdet med Reich opplevde Michele å miste sin daværende kjæreste og «Glee»-kollega Cory Monteith. Han døde i 2013 uten forvarsel på et hotellrom i Vancouver. Stjernene var et par fra 2011 og fram til Monteiths død i 2013.

Se dette innlegget på Instagram

3/9/19❤️

Et innlegg delt av Lea Michele (@leamichele)

Michele har i ettertid avslørt at hun har en tatovering til minne om den avdøde kjæresten på siden av hofta.

I april i år kunngjorde skuespilleren at hun venter sitt første barn med ektemannen. I forkant av graviditeten meddelte Michele at hun led av hormonsykdommen polycystisk ovariesyndrom (PCOS), noe som kan gjøre det vanskelig å bli gravid.

Se dette innlegget på Instagram

So grateful 💛

Et innlegg delt av Lea Michele (@leamichele)

I tida etter «Glee» har superstjerna gitt ut tre studioalbum, to bøker og vært på turne med «Glee»-kollega Darren Criss (33). Videre har hun også vært å se i rollen som Hester Ulrich i «Scream Queens», som Valentina Barella i «The Mayor» og i «Same Time, Next Christmas».

KJENDISDATTER: Den svenske Hollywoodfruen Siv Cotton viser gledelig fram sin «up and coming» datter Charlize på sosiale medier. Vis mer

Flere dødsfall

Som nevnt ble Micheles kjæreste Cory Monteith funnet død i 2013. Han døde av en overdose, bare 31 år gammel.

Kanadieren hadde rollen som Finn Hudson i «Glee» og var med fra første sesong og fram til sin død. Monteith slet med rus allerede som 13-åring, og la seg inn på en rehabiliteringsklinikk seks år seinere.

DØD: Cory Monteith (31), best kjent fra TV-serien «Glee», ble bekreftet død i 2013. Video: NTB Scanpix Vis mer

En dødelig blanding av alkohol og heroin ble funnet i blodet hans under obduksjonen, og livet til 31-åringen sto ikke til å redde da helsepersonell først ankom åstedet.

Også livet til en annen «Glee»-stjerne fikk et tragisk utfall. I 2018 ble Mark Salling (35), kjent som Noah «Puck» Puckerman i «Glee», funnet død ved en elvebredd i Los Angeles, ifølge US Weekly.

GIKK BORT: Cory Monteith døde av en overdose i 2013. Han ble bare 31 år gammel. NTB Scanpix
GIKK BORT: Cory Monteith døde av en overdose i 2013. Han ble bare 31 år gammel. NTB Scanpix Vis mer

Det skulle ifølge politiet den gang ikke ligge noe kriminelt bak.

Skuespilleren hadde året før erklært seg skyldig i en grov overgrepssak, der han var i besittelse av mange tusen overgrepsbilder av barn.

Dommen lød på mellom fire og sju år i fengsel. I tillegg måtte Salling registrere seg som sexforbryter, og fikk ikke kommunisere med mindreårige.

SKYLDIG: Mark Salling erkjente straffskyld i en grov barneovergrepssak i 2017. Foto: NTB Scanpix
SKYLDIG: Mark Salling erkjente straffskyld i en grov barneovergrepssak i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hollywood-stjerna ble også beskyldt for seksuelt overgrep av ekskjæresten Roxanna Gorzela i 2013. Salling skal ha presset henne til å ha ubeskyttet samleie uten hennes samtykke.

Den avdøde stjerna skal ha vært koblet til «Glee»-kollegaen Naya Rivera fra 2007 til 2010 og Disney-stjerna Denyse Tontz (25) i 2014.

TÅREVÅTT: Sommeren 2013 ble skuespilleren Cory Monteith (31) funnet død på sitt hotellrom. Her har gjengen i den populære TV-serien «Glee» laget en epsiode til minne om Monteith, som spilte hovedpersonen, Finn. Video: PopTVPromos Vis mer

Giftet si all hemmelighet

Antagonisten i «Glee», den frekke cheerleaderen Quinn Fabray, ble spilt av Dianna Agron (34). Mens «Glee» pågikk skal Agron ha vært linket til blant andre «Gossip Girl»-stjerna Sebastian Stan (37), Alex Pettyfer (30) og Thomas Coquerel (30).

Hun fant imidlertid lykken med Mumford & Sons' hovedgitarist, Winston Marshall (32), i 2015. De ga hverandre sine «ja» i 2016 og paret er i skrivende stund fortsatt gift.

Agron later til å ha holdt seg unna rykter og skandaler, og holder en forholdsvis lav profil.

EKTEMANNEN: For fire år siden giftet skuespilleren seg med Mumford & Sons' hovedgitarist, Winston Marshall. Her er han avbildet på scenen i 2019. Foto: NTB Scanpix
EKTEMANNEN: For fire år siden giftet skuespilleren seg med Mumford & Sons' hovedgitarist, Winston Marshall. Her er han avbildet på scenen i 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I tida etter «Glee» har blondinen tatt på seg roller i indiefilmer som «The Crash», «Novitiate» og «Hollow in the Land». Hun var også å se i Sam Smiths musikkvideo for «I’m Not the Only One».

Ellers har hun medvirket i «Ralph Breaks the Internett», «Berlin, I Love You» og «Against the Clock». Under innspillingen av «Glee» spilte hun også mot skuespillerlegenden Robert De Niro (76) i «The Family». Ifølge IMDb vil hun også figurere i den kommende dramafilmen «The Laureate».

I likhet med mange andre stjerner er skuespilleren aktiv på Instagram. Nylig har hun delt bilder relatert til Black Lives Matter-bevegelsen, samt delt promotering for «The Laureate», selfies av seg selv, og bilder med nære og kjære.

Ble rasende på produsentene

En annen som også har hatt stor suksess i ettertid av serien er Matthew Morrison (41). Han ble kjent som Will Schuester, musikklæreren til korgruppen i serien.

I likhet med medskuespiller Lea Michele, debuterte han på Broadway i ung alder og ble allerede i 2005 nominert til en Tony-pris for beste mannlige skuespiller for rollen sin i «The Light in the Piazza».

Under «Glee»-perioden ble Morrison sammen med Renee Puente (35), og de giftet seg i 2016. Ett år seinere kunne de ønske sønnen Revel James Makai (3) velkommen til verden.

Morrison skal for øvrig ha datet Lea Michele før «Glee»-suksessen begynte.

Stjerneskuespilleren skal ikke ha vært innblandet i noen skandaler eller liknende. Men han tok likevel til Twitter i 2018 etter å ha blitt rasende på produsentene av filmen «Crazy Alien» som han medvirket i.

En hund ble angivelig utsatt for en brutal behandling på filmsettet der den ble låst i et bur, kastet opp i luften og snurret rundt. Til slutt ble den kastet i elva .

« … Jeg er fullstendig knust over å se et dyr bli behandlet på denne måten. Hadde jeg vært på settet eller visst om dette, ville jeg gjort alt i min makt for å stoppe dette. Jeg har ringt produsentene for å uttrykke mitt raseri over saken», skrev han på Twitter den gangen.

FAMILIE: Matthew Morrison er gift med Renee Puente. Sammen har de sønnen Revel James Makai. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Matthew Morrison er gift med Renee Puente. Sammen har de sønnen Revel James Makai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den talentfulle skuespilleren har tilsynelatende gjort det bra de siste fem åra. Han har sluppet flere album og medvirket i «Younger», «The Good Wife» og «Grey's Anatomy».

41-åringen vendte tilbake til scenen i 2016 i oppsetningen av musikalen «Finding Neverland».

Han dukket også opp i «American Horror Story» i fjor, og han var for øvrig nylig «dansekaptein», eller dommer, i BBCs danseprogram «The Greatest Dancer».

FORANDRET: Morten Dalhaug, vinneren av den første sesongen av «Love Island», er nesten ikke til å kjenne igjen. Vis mer

Blitt forfatter

30-årige Chris Colfer var nokså ung, bare 19 år, da han fikk rollen som homofile Kurt Hummel i «Glee». Publikum og kritikere elsket ham, og det hele resulterte i en rekke nominasjoner og priser for hans rolletolkning av Hummel.

Også Colfer ser ut til å holde en noe lav profil i etterkant av TV-serien. I 2013 skal han ha vært sammen med Will Sherrod (37). Om Colfer er i et forhold nå er ikke kjent.

FORFATTER: Den tidligere «Glee»-stjernen Chris Colfer har slått seg opp som forfatter. Foto: NTB Scanpix
FORFATTER: Den tidligere «Glee»-stjernen Chris Colfer har slått seg opp som forfatter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I skrivende stund later det til at den unge stjerna har tatt pennen fatt og satset på et forfatterskap. Han utga sin første bok, «The Land of Stories: The Wishing Spell», allerede i 2011. Siden har han gitt ut 14 bøker.

Colfer la imidlertid ikke skuespillerkarrieren helt på hylla etter «Glee»-dagene. Han har de seineste åra nemlig dukket opp i filmen «Absolutely Fabulous», i TV-serien «Julie's Greenrom» og i realityserien «Drag Race».

Som om ikke det var nok er Colfer filantrop, og har engasjert seg i saker omhandlende mobbing og støtte til LHBTI-bevegelsen. Det vises på Instagram-kontoen hans, hvor han nylig delte et promobilde for dokumentaren «Coming together: Standing Up to Racism».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!