Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Donald Trump:

Stjernene raser mot innsettelsen: - For en flott bønn. Får lyst til å ta meg på f***a

Chrissy Teigen, Lena Dunham og andre går hardt ut mot USAs 45. president. 

HAR MED SEG GAVE: En stor politieskorte fulgte Donald Trump til Det hvite hus. Der ble han og Melania tatt imot av Obama-paret. Video: CNN Vis mer

(Dagbladet): Fredag kveld norsk tid ble Donald Trump offisielt innsatt som USAs 45. president. Med pomp og prakt sverget han ed, og holdt en lang tale om hvordan han nå skulle forbedre landet.

Hele familien hans, med både kone, barn og ekskoner, var til stede for å feire den store dagen. Den avtroppende presidentfamilien satt også i nærheten, og fulgte det hele tett. Tidligere på dagen drakk de kaffe med Donald og Melania i Det hvite hus.

USAS 45. PRESIDENT: Her taler Donald Trump, for første gang som president for USA. Video: CNN / AP Vis mer

Det var ikke bare USAs mektigste som fulgte Donald Trumps tale. Den ble sendt direkte på tv-kanaler over hele verden, og flere av verdens mest fulgte personer i sosiale medier var blant tilskuerne.

Slik reagerer kjendisene på Donald Trumps innsettelse.

- Ta meg på f**a

Flere av kjendisene reagerer på Twitter med sjokk og vantro. Enkelte bruker imidlertid humor som virkemiddel når de beskriver det som akkurat skjedde i Washington D.C.

I oktober i fjor dukket den kontroversielle og mye omtalte videoen av Trump opp, der han kommer med sitatet «grab them by the pussy». Klippet fikk massiv oppmerksomhet, mye på grunn av presidentens vulgære ordbruk og nedsettende prat om kvinner.

Sitatene i klippet gikk nok en gang sin seiersgang i sosiale medier fredag kveld, da enkelte Hollywood-stjerner kommenterte innsettelsen.

KVINNEKRITIKK: Donald Trumps omtale av kvinner er på ny gjenstand for kritikk. Denne gang grunnet en video fra 2005 der Trump beskriver hvordan man kan opptre rundt kvinner når man er rik og berømt som han er. Video: CNN Vis mer

- For en flott bønn. Får lyst til å ta meg på f***a, skriver den norskættede modellen Chrissy Teigen.

Hun har hele veien vært motstander av Trump, og sparte ikke på kruttet fredag kveld.

- Jeg skulle egentlig på Sundance-festivalen for å støtte John i morgen (John Legend, ektemannen, journ anm), men jeg føler at det er viktigere for meg å støtte mine medkvinner. Sees på kvinnemarsjen i DC, skriver hun.

Den nevnte marsjen arrangeres lørdag 21. januar, og over 250 000 har på Facebook sagt at de skal delta.

Teigen er ikke den eneste som refererer til Trumps skandalevideo.

- Retweet om du føler deg superchill med f**ehatten din, skriver Lena Dunham.

Hun refererer til en kampanje, der kvinner over hele USA har strikket luer som minner om katter (pussy er også et ord som brukes om katter, jour anm.)

- 100 år tilbake

Skuespiller Jessica Chastain er også blant dem som går hardt ut. Som en referanse til Trumps tidligere kommentarer mot kvinner, la hun ut en ironisk oppfordring.

- Damer, husk å skru klokkene deres 100 år tilbake i kveld, skriver hun.

Skuespiller Olivia Wilde er heller ikke spesielt begeistret, men kommer med en melding til følgerne sine om at slaget ikke er tapt.

- Ikke be meg om å «komme over det». Gå UNDER det. Han jobber for OSS: Den demokratiske prosessen er konstant. Hold dere informert, hold dere engasjert og rop ut, skriver hun.

Popstjerne Katy Perry har også kommentert seremonien.

- Jeg bare sover, skriver hun og fortsetter:

- Og etter det skal jeg marsjere #WomensMarch, avslutter hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media