Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Meryl Streep og Donald Trump:

Stjernene tar Streep i forsvar: - Fascister tok lettere på det da skuespillere gjorde narr av dem

Hollywood-stjernene kaster seg inn i diskusjonen mellom Donald Trump og Meryl Streep. 

STOR KRANGEL: Donald Trump og Meryl Streep har det siste døgnet klart å skape stor debatt i sosiale medier. Streeps tale under Golden Globe handlet i stor grad om den påtroppende presidenten, noe hun har fått store mengder skryt for. Det er derimot ikke alle som heier på skuespilleren. Foto: NTB scanpix
STOR KRANGEL: Donald Trump og Meryl Streep har det siste døgnet klart å skape stor debatt i sosiale medier. Streeps tale under Golden Globe handlet i stor grad om den påtroppende presidenten, noe hun har fått store mengder skryt for. Det er derimot ikke alle som heier på skuespilleren. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Natt til mandag satte skuespiller Meryl Streep fyr på nettet da hun brukte takketalen sin under Golden Globe-utdelingen på å sparke mot den påtroppende presidenten Donald Trump.

Hun mente at det mest oppsiktsvekkende øyeblikket fra fjoråret var da Trump gjorde narr av den funksjonshemmede New York Times-journalisten Serge Kovaleski. Streep forklarte at det kan være farlig at folk i høye maktposisjoner snakker nedsettende om andre, ettersom det kan ha en smitteeffekt.

Hollywood-legenden, som for øvrig ble hedret med ærespris under gallaen, stilte også den amerikanske pressen til veggs. Hun mente at journalister måtte bruke makten sin til å blottlegge ledende mennesker, som Trump, fordi det en fri presse beskyttet av grunnloven deres.

I HARDT VÆR: Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump er i hardt vær etter å ha gjort narr av en New York Times-reporter med funksjonshemning. Video: Reuters Vis mer

Svarte på Twitter

Det tok ikke mange timene før «the Donald» svarte på Streeps hardtslående tale, og gikk hardt ut mot skuespilleren i en rekke meldinger på Twitter.

Over tre Twitter-meldinger langet han ut mot både Streep og det han oppfatter som lite objektive medier:

«Meryl Streep, en av de mest overvurderte skuespillerinnene i Hollywood, kjenner meg ikke, men angrep i går kveld på Golden Globes. Hun er en lakei for Hillary som tapte stort».

«For 100. gang, jeg gjorde aldri «narr» av en funksjonshemmet reporter (ville aldri gjort det), men viste bare hvordan han «la seg flat» da han fullstendig forandret en 16 år gammel sak han skrev for å stille meg i et dårlig lys. Bare mer svært uærlig media» skrev Trump på Twitter.

Kranglingen dem to imellom har ikke gått verdens medier eller kjendiskollegene hus forbi. Nå har en rekke andre aktører kastet seg inn i det som fort har blitt 2017s mest betente, offentlige personkrangel.

Sammenligner med Hitler

Stjerner som Chelsea Handler, Alec Baldwin, Lily Allen og Ricky Gervais er bare noen av dem som har hatt ord å komme med i debatten. Sistnevnte gikk spesielt hardt ut mot Trump, og trakk linjer mot Adolf Hitler.

«Fascister tok lettere på det da Hollywood-skuespillere gjorde narr av dem», skrev han på Twitter. Tilhørende meldingen var et bilde av Hitler som lo og Charlie Chaplin som etterlignet ham.

Popstjerna Lily Allen var også hard i sin kritikk. Det var først da Trump svarte Streep at hun kastet seg inn i debatten, ved å skrive at hun «akkurat gulpet litt i munnen». Videre kjørte hun hardt på.

«På et eller annet tidspunkt de neste ukene må du slutte å google deg selv og styre den frie verden (trist)», skrev «Fuck You»-sangeren.

En annen musiker som ville mene noe om temaet var artisten Keri Hilson.

«Ingen president bør skrive sånt på Twitter. Voks opp, for faen», skrev hun. Andre har også kastet seg inn i runddansen:

Tar Trump i forsvar

Det er imidlertid ikke bare skryt å hente for dem som har kastet seg på Streep-siden. Flere støtter også Trump i det de mener var et ufortjent angrep.

Imidlertid kan det være verdt å bemerke at stjernefaktoren ikke er like høy på siden som tar den påtroppende presidenten i forsvar. Det er i hovedsak politisk engasjerte amerikanere som nå går hardt ut.

Skuespiller Roseanne Barr la på Twitter ut en melding der hun lenket til en video som hevdet å vise alle «feilene» ved Streeps tale. Barr stilte selv til valg i 2016, for partiet «Peace and Freedom Party». Hun støttet ikke Trump under sitt kandidatur, men har vist ham støtte i ettertid.

Skuespiller James Woods har derimot ikke hatt noe problem med å åpenlyst støtte Donald Trump i fortida, og tar ham nå i forsvar på nettstedet.

«Jeg skulle ønske Meryl snakket mer om følelsene sine rundt den store skuespillerkarrieren hun har hatt. Det var det jeg ville høre, og det er trist at det ikke skjedde», skrev han på Twitter.

Tidligere pornoskuespiller Jenna Jameson var heller ikke begeistret.

«Kan noen skru av lyden til Meryl Streep?», skrev hun.

Den kanskje mest kontroversielle tilbakemeldingen kommer fra Daily Mail-redaktør Piers Morgan.

Under Oscar-utdelinga i 2003 klappet Streep da regissør Roman Polanski vant pris, noe Morgan la ut et bilde av. Dette kan tolkes som kontroversielt fordi Polanski i 1997 ble dømt for å ha voldtatt en 13 år gammel jente.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media