Golden Globe:

Stjerner hardt ut: - Ikke nok

Stjernene henger seg på ny bevegelse i sosiale medier.

REAGERER: Jennifer Aniston er blant stjernene som reagerer på manglende mangfold i Hollywood-organisasjonen. Foto: Matt Baron / REX / Shutterstock / NTB
REAGERER: Jennifer Aniston er blant stjernene som reagerer på manglende mangfold i Hollywood-organisasjonen. Foto: Matt Baron / REX / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Glitter og glamour står ofte høyt når Golden Globe arrangeres og skuespillere og bransjen skal hedres. Det gjorde det også natt til mandag, til tross for at de fleste av verdens største stjerner fikk med seg utdelinga hjemmefra.

Golden Globe er kjent for flere minneverdige øyeblikk, og er tilsynelatende en utdeling som Hollywoods elite gjerne ønsker å være en del av.

Men i helga så det derimot ut til at mange av stjernene var på vei til å snu ryggen til utdelinga, ifølge ET Online.

- Ikke nok

Time's Up-bevegelsen delte nemlig et innlegg hvor de gikk hardt ut mot Hollywood Foreign Press Association, som arrangerer Golden Globe, og kritiserte dem for manglende variasjon blant medlemmene i organisasjonen.

«Hollywood Foreign Press Association. Ikke et eneste svart medlem av de 87», står det på innlegget sammen med et bilde av sprukket statuett.

I tillegg står det i teksten at «en kosmetisk reparasjon ikke er nok», etterfulgt av emneknaggene «Times Up» og «Times Up Globes».

Flere stjerner har seinere gått hardt ut mot HFPA, blant dem «Friends»-stjerna Jennifer Aniston (52). 52-åringen når ut til over 36,3 millioner følgere, og har på Instagram-story gjort det tydelig at mangelen på mangfold er stor.

Det synes også andre stjerner som Rachel Brosnahan, Mark Ruffalo, Tracee Ellis Ross, Amy Schumer, Alyssa Milano og Kerry Washington.

VANT PRIS: Brad Pitt vant pris for beste birolle under fjorårets Golden Globe, og benyttet anledningen til å slå av en spøk om datinglivet sitt.Video: Hollywood Foreign Press Association Vis mer

- Må få inn svarte

Da organisasjonen tidligere annonserte de nominerte til årets Golden Globe-utdeling, fikk de også kritikk. Den gang for at ingen filmer med mørke hovedrolleinnehavere, som for eksempel «One Night in Miami», «Ma Rainey's Black Bottom», «Da 5 Bloods» eller «Judas and the Black Messiah», var på lista.

I forkant av nattas utdeling ga Golden Globe og HFPA en uttalelse i kjølvannet av stormen.

«Vi er forpliktet til å sørge for at våre medlemskap reflekterer samfunnene rundt om i verden, som elsker film, tv og kunstnerne som inspirerer og belærer dem», heter det i uttalelsen.

«Vi er klar over at vi må få inn svarte medlemmer på samme linje som medlemmer med en annen underrepresentert bakgrunn, og vil umiddelbart sette i gang arbeidet med en handlingsplan for å nå disse målene så raskt som mulig», heter det videre.

Samtidig kommer det fram at de ønsker en endring.

Saksøker organisasjonen

I begynnelsen av august i fjor kom det også fram at den norske kjendisjournalisten, Kjersti Flaa, i Los Angeles hadde saksøkt HFPA og anklaget organisasjonen for «kartellvirksomhet».

Ifølge søksmålet som ble sendt inn i Californias føderale domstol, hevdet hun at HFPA har vedtatt medlemsregler som utelukker kvalifiserte søkere som konkurrerer med eksisterende medlemmer.

I en kjennelse i november kom det fram at dommer Stanley Blumenfeld hadde forkastet søksmålet fra Flaa, som har hevdet at hun flere ganger har blitt nektet medlemskap i organisasjonen, skrev Variety.

Kjendisjournalisten, som blant annet har jobbet som reporter for «God kveld Norge», Dagbladet og VG, reagerer på at HFPA bare har 87 medlemmer, hvorav mange av dem er i 70-åra, og at organisasjonen nekter å ta imot nye medlemmer.

Kjersti Flaa sa den gang følgende til Dagbladet:

GOLDEN GLOBE: Skuespiller Christian Bale takket satan for inspirasjon til rollen i han spiller i «The Vice». Video: CNN Vis mer

- Dette er ikke bare en kamp for at jeg skal få medlemskap i HFPA, men en kamp mot monopolisering av underholdningsjournalistikken som har pågått altfor lenge her i LA.

- Jeg gjør dette på vegne av alle mine kollegaer her, som er blitt undertrykt og urettferdig behandlet i årtier av HFPAs medlemmer. Min advokat David Quinto og jeg er langt fra ferdige med denne saken. Dette er bare begynnelsen. Vi vil fortsette å anke, fortsatte hun.

Kjersti Flaa jobber som frilansjournalist og leverer også saker for Dagbladet.

Hollywood Foreign Press er en organisasjon sammensatt av journalister som dekker filmindustrien i USA. Organisasjonen er mest kjent for deres utdeling av Golden Globe-prisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer