KRANGLER SÅ BUSTA FYKER: Youtube-stjerna Jeffree Star og tatoveringskjendis Kat Von D har i disse dager kranglet i sosiale medier. Krangelen beror på opphavsrett og rasisme-anklager. Foto: NTB scanpix
KRANGLER SÅ BUSTA FYKER: Youtube-stjerna Jeffree Star og tatoveringskjendis Kat Von D har i disse dager kranglet i sosiale medier. Krangelen beror på opphavsrett og rasisme-anklager. Foto: NTB scanpixVis mer

Stjerner i bitter Youtube-krangel: - Klarer ikke holde kjeft mer

«LA Ink»-stjerna Kat Von D går hardt ut mot Youtube-profil Jeffree Star. 

(Dagbladet): Tatoveringskunstner Kat Von D (34) er for mange kjent fra programmene «Miami Ink» og «LA Ink». De siste åra har hun også gjort suksess med sitt eget sminkemerke, og er fortsatt aktiv som tatovør.

Hun er også kjent for sitt vennskap med sminkør, modell og artist Jeffree Star (30). Den fargerike sminkeskaperen har i tillegg over to millioner følgere på Youtube, der han deler sminketips og personlige historier.

Duoen var en gang i tida venner, og hang ofte sammen. Nå er realiteten imidlertid en annen. Begge to har de siste dagene gått hardt ut mot hverandre i sosiale medier.

Von D anklager sin tidligere kamerat for både plagiat og rasisme.

- Vil distansere meg

Det var tatovøren som først tok bladet fra munnen. I et innlegg publisert på Facebook og Instagram, skrev hun at hun nå ikke ønsker å assosiere seg med Star mer.

- Etter flere år med unnskylding og rasjonalisering av Jeffrees oppførsel, deriblant promotering av narkotika, rasisme og mobbing, klarer jeg ikke holde kjeft mer, skriver hun og fortsetter:

- Jeg vil distansere meg fra han og merket hans fra nå av, skriver hun.

Von D la også ut en 14 minutter lang video på Youtube, der hun forteller om hvorfor hun nå har tatt valget. Der snakker hun om at han blant annet ikke anerkjenner at hun hjalp han med å starte sitt eget sminkemerke, og at han aldri betalte en grafisk designer som lagde logoen til nevnte merke.

Tv-stjerna nevner også at Star røyker marijuana i videoene sine og at han ofte anklages for å være rasistisk i sosiale medier.

Videoen er så langt sett av nesten to millioner mennesker, og har fått massiv omtale i utenlandske medier. Daily Mail, Refinery29 og International Business Times har blant annet omtalt krangelen.

- Støttet aldri

Star var rask med å svare Von D. I en rekke meldinger på Twitter gikk han hardt ut mot påstandene til den tidligere venninna, og skrev at han ikke har møtt tatovøren på flere år.

- Noen jeg ikke har møtt på over ett år vil lage et innlegg om meg. Jeg gjesper akkurat nå, skriver han og fortsetter:

- Kat og jeg teksta for noen dager siden, etter et halvt år med stillhet. Hun støttet aldri meg eller merket mitt, og ble stille da jeg lanserte det, skriver Star.

Han forteller at Von D anklaget han feilaktig, og at han derfor blokkerte nummeret hennes. Han avsluttet serien av meldinger med å fortelle at han skulle nyte resten av dagen sin i «den ekte verden».

Lang krangel

Som om ikke en 14 minutter lang video og en rekke meldinger på Twitter var nok, levde dramaet videre utover natta på sosiale medier.

Von D skrev at den grafiske designeren, som hun kaller BJ, fikk en melding av Star bare en time etter at videoen var publisert. Hun hevder at meldingen innehold et forslag til hvordan de kunne løse den ubetalte logoen.

Star gikk hardt tilbake, og skrev at alt var i orden, og at alle mennesker involvert hadde blitt betalt for lengst.

Fansen har ikke klart å bestemme seg for hvem av idolene de er enige med. Emneknaggene #TeamJeffree og #TeamKat har derfor oppstått, der det diskuteres hvem som egentlig har rett.