Roger Michell

Stjerneregissøren er død

Roger Michell ble 65 år gammel.

DØD: Filmregissøren gikk bort onsdag. Foto: Joel C Ryan/Invision/AP/NTB
DØD: Filmregissøren gikk bort onsdag. Foto: Joel C Ryan/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert

Stjerneregissøren Roger Michell har gått bort i en alder av 65. Det melder Michells agent.

«Det er med stor sorg at familien til instruktøren, forfatteren og faren til Harry, Rosie, Maggie og Sparrow, Roger Michell, meddeler at han i en alder av 65 år døde den 22. september», sier han i en uttalelse gitt til nyhetsbyåret AFP, gjengitt av flere medier.

Michell er kanskje aller best kjent som geniet bak den romantiske komedien «Notting Hill» med Julia Roberts (53) og Hugh Grant (61).

VANT: Natt til 1. mars vant avdøde Chadwick Boseman Golden Globe-prisen for beste mannlige skuespiller i en dramafilm. Enka Taylor Simone Ledward holdt tårevåt takketale på vegne av ektemannen. Video: AP Vis mer

Dødsårsaken er ennå ikke kjent.

Prisvinnende

Michell står også bak suksessfilmer som «Changing Lanes» og «Venus», og har også jobbet sammen med noen av de største Hollywood-stjernene, deriblant Helen Mirren (76), Ben Affleck (49) og Samuel L. Jackson (72).

Han begynte sin karriere innen teater, og har blant annet vunnet en Bafta-pris for filmen «Persuasion», samt nominert til tre Golden Globes.

På privaten var han under mange år gift med skuespilleren Kate Buffery (64), og sammen fikk de barna Rosanna og Harry.

VANT: Danske Thomas Vinterberg vant prisen for Beste internasjonale film med hans «Et Glass Til», og dedikerte prisen til hans avdøde datter. Video: NTB Vis mer

I 2002 giftet han seg med Anna Maxwell Martin (44) som han har døtrene Maggie og Nancy sammen med. Åtte år seinere skilte paret seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer