Steven Spielberg:

Stjerneregissøren i sorg etter tapet av mora

Steven Spielbergs mor sovnet inn som 97-åring. 

DØD: Steven Spielberg bekrefter gjennom sitt eget produksjonsselskap at moren, Leah Adler til venstre, har gått bort. Hun ble 97 år gammel, og har vært som en mentor for stjerneregissøren. Til høyre ser vi regissørens kone Kate Capshaw. Foto: NTB scanpix
DØD: Steven Spielberg bekrefter gjennom sitt eget produksjonsselskap at moren, Leah Adler til venstre, har gått bort. Hun ble 97 år gammel, og har vært som en mentor for stjerneregissøren. Til høyre ser vi regissørens kone Kate Capshaw. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske stjerneregissøren Steven Spielberg (70) har vært en av de mest toneangivende filmkunstnerne gjennom det 20- og 21-århundret.

Filmene om «Indiana Jones», «Jurassic Park» og «E.T» har knust kinorekorder og sørget for totalt fire Oscar-statuetter og en haug av andre utmerkelser for den 70 år gamle veteranen.

Mye av det kreative har han lært av mora, Leah Adler. De to hadde et nært forhold helt til siste slutt. The Hollywood Reporter skriver at hun gikk bort i Los Angeles og ble 97 år gammel. Hele familien skal ha vært til stede rundt henne.

Takket etter Oscar-vinn

Hun var både kunstner, musiker og restauranteier. Hun skal ha påvirket sønnen, og de andre tre barna sine, i stor grad med sine kunstneriske interesser.

Da han vant Oscar-pris for «Schindlers Liste» i 1994, snakket han blant annet om moren. Han omtalte henne som sin «lykkeamulett».

Spielberg har tidligere uttalt at hun «fulgte sin egen bok» når det kom til oppdragelsen deres. Ett av triksene hennes var å høre på begge sidene av saken, dersom barna krangla. Etter å ha hørt dem ferdig, hadde hun bedt dem om å fortsette krangelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer