Robert De Niro og Donald Trump:

Stjerneskuespilleren i strupen på Trump: - Vil slå han i ansiktet

Robert De Niro er ikke nådig i sin dom av Donald Trump. 

- JEG VIL SLÅ HAM: Skuespilleren Robert De Niro sparer ikke på adjektivene i sin beskrivelse av Donald Trump. Video: #VoteYourFuture / CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Fredag publiserte Washington Post en video fra 2005, som viser den republikanske presidentkandidaten Donald Trump.

Trump får kritikk fra flere hold for utsagnene han kommer med, hvor han blant annet forteller at han vil ta ei jente i skrittet. Han forklarte også at han hadde forsøkt seg på en gift kvinne, underholdningsjournalist Nancy O'Dell, men at han ikke klarte å ligge med henne.

Siden avsløringene har det stormet rundt Trump, og hans egne partifeller ønsker at den rike businessmannen trekker seg fra valgløpet.

Skuespiller Robert De Niro (73), kjent fra store produksjoner som «Taxi Driver» og «Mafiabrødre», har én klar melding til presidentkandidaten.

KVINNEKRITIKK: Donald Trumps omtale av kvinner er på ny gjenstand for kritikk. Denne gang grunnet en video fra 2005 der Trump beskriver hvordan man kan opptre rundt kvinner når man er rik og berømt som han er. Video: CNN Vis mer

- Nasjonal pest

US Magazine har omtalt saken. I forbindelse med «Get Out the Vote», en kampanje som skal oppfordre amerikanere til å stemme i november, har Hollywood-veteranen vært med i en reklamefilm.

Der snakker han ut mot det republikanske partiet. De Niros del ble ikke med i kampanjen, men «The Kelly File» på Fox News fikk klippet og viste det fram i helga.

73-åringen er ikke nådig i sin dom av Trump.

- Jeg mener, han er jo så dum. Han er en tulling, en bikkje og en gris, sier skuespilleren, som beskriver den kontroversielle politikeren med flere ord.

- Colin Powell sa det best: Han er en nasjonal pest, forteller 73-åringen.

Gjennomgående i klippet er De Niros sterke hat av den kontroversielle kandidaten, som kan bli USAs øverste leder de neste fire åra om han vinner i november. Klippet ble filmet før den kontroversielle videoen av Trump ble publisert.

- Han snakker om at han vil slå folk i trynet. Vel, jeg vil slå han i ansiktet. Er dette noen vi vil ha som vår president? Jeg tror ikke det nei, forklarer De Niro.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang skuespilleren går hardt ut mot Trump.

I august besøkte De Niro filmfestivalen i Sarajevo. Der la han ikke skjul på hva han egentlig mente om kandidaten.

- Det er galskap at folk liker Donald Trump. Han skulle aldri vært der han er i dag, uttalte De Niro på festivalen.

De Niro har tidligere uttrykt støtte for demokratenes Hillary Clinton, og i et intervju med Dagbladet har han sagt at det er på tide med en kvinnelig president, og at ingen er bedre skikket til dette enn Hillary Clinton.

Og han sparte ikke på kruttet den gangen heller.

- Jeg tror det begynner å gå opp for folk nå. Media har til nå gitt ham veldig mye oppmerksomhet, men nå begynner de endelig å si «Kom igjen, Donald. Dette er idiotisk. Det er galskap». For det han sier er nemlig fullstendig galskap. Han er helt gal.

Det er altså ikke første gang De Niro uttrykker misnøye med Trump, og i et intervju med NBC svarer Trump på kritikken.

- Jeg liker filmene hans, men når jeg ser ham gjøre intervjuer skjønner jeg jo at det ikke er Albert Einstein vi har å gjøre med.

SAMARBEID: For å gi deg best mulig dekning av det amerikanske valget, har Dagbladet inngått et samarbeid med CNN. Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer