Prinsesse Ingrid Alexandra:

Stjernespekket feiring

Nå får hun bursdagsgaven fra regjeringen.

FEIRING: Prinsesse Ingrid Alexandra skal 16. juni feires med stor festmiddag. Foto: Lise Åserud / NTB
FEIRING: Prinsesse Ingrid Alexandra skal 16. juni feires med stor festmiddag. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

21. januar i år fylte prinsesse Ingrid Alexandra 18 år, men som følge av coronapandemien ble ikke feiringen helt som planlagt.

Feiringen av myndighetsdagen ble utsatt, men den 16. juni skal prinsessen nå få bursdagsgaven sin fra regjeringen, som er en festmiddag. Det melder regjeringen på egne nettsider.

- Endelig

- Endelig skal vi feire prinsessens myndighetsdag. Vi feirer samtidig en viktig milepæl i norsk historie, ettersom prinsesse Ingrid Alexandra er vår første kvinnelige tronarving. Jeg er glad for å ønske gjester fra hele landet velkommen, sier statsminister Jonas Gahr Støre i pressemeldingen på regjeringen.no.

18-ÅRSDAGEN: Prinsesse Ingrid Alexandra ble hyllet da hun fylte år. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Celina Morken Vis mer

Det blir mildt sagt en stjernespekket feiring når prinsessen får regjeringens gave i midten av juni. Det har blitt lagt vekt på å invitere unge representanter for idrett, kulturliv, politikk og organisasjonsliv.

- Dette er mennesker som skal bidra til å skape det landet prinsessen skal være med på å lede inn i framtida. De danner et tverrsnitt av dagens Norge, og en del av gaven til prinsessen er at hun får feire sammen med dem, sier Støre.

Mange bidrar

Skuespiller Ina Svenningdal, artisten Delara, Det Norske Jentekor, artisten Ewa Weel Skram, forfatter Lars Saabye Christensen, vandreteateret på Akershus og artist Hkeem er blant artistene og kunstnerne som bidrar under den store festmiddagen.

KJENDISFEST: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett er forlovet. Disse kjendisene forventer vi i bryllupet. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

I tillegg skal Torshovkorpset spille på Anne-Cath. Vestlys plass utenfor Deichman.

På gjestelista står det så mange som 202 deltakere fra hele landet. Regjeringen opplyser at 25 unge mennesker fra alle landets fylker er spesielt invitert til feiringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer