Prinsesse Ingrid Alexandra:

Stjernespekket feiring

Nå får hun bursdagsgaven fra regjeringen.

FEIRING: Prinsesse Ingrid Alexandra skal 16. juni feires med stor festmiddag. Foto: Lise Åserud / NTB
FEIRING: Prinsesse Ingrid Alexandra skal 16. juni feires med stor festmiddag. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

21. januar i år fylte prinsesse Ingrid Alexandra 18 år, men som følge av coronapandemien ble ikke feiringen helt som planlagt.

Feiringen av myndighetsdagen ble utsatt, men den 16. juni skal prinsessen nå få bursdagsgaven sin fra regjeringen, som er en festmiddag. Det melder regjeringen på egne nettsider.

- Endelig

- Endelig skal vi feire prinsessens myndighetsdag. Vi feirer samtidig en viktig milepæl i norsk historie, ettersom prinsesse Ingrid Alexandra er vår første kvinnelige tronarving. Jeg er glad for å ønske gjester fra hele landet velkommen, sier statsminister Jonas Gahr Støre i pressemeldingen på regjeringen.no.

Det blir mildt sagt en stjernespekket feiring når prinsessen får regjeringens gave i midten av juni. Det har blitt lagt vekt på å invitere unge representanter for idrett, kulturliv, politikk og organisasjonsliv.

- Dette er mennesker som skal bidra til å skape det landet prinsessen skal være med på å lede inn i framtida. De danner et tverrsnitt av dagens Norge, og en del av gaven til prinsessen er at hun får feire sammen med dem, sier Støre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer