VEKKER OPPSIKT: Den dopingtatte proffsyklisten Floyd Landis poserer midt i cannabis-plantasjen sin hjemme i Colorado. Foto: Instagram
VEKKER OPPSIKT: Den dopingtatte proffsyklisten Floyd Landis poserer midt i cannabis-plantasjen sin hjemme i Colorado. Foto: InstagramVis mer

Stjernesyklist: - Jeg vet at jeg påsto at jeg ikke likte dop.  Det er ikke sant

Viser fram marihuanaplantasjen.

(Dagbladet): Floyd Landis. Den amerikanske proffsyklisten som gikk seirende ut av Tour de France i 2006, men som like etterpå ble uglesett og bannlyst fra idretten da han testet positivt på doping.

Etter å ha nektet hardnakket for dopingbruken i fire år, tilsto Landis alt i 2010. Men i stedet for å trygle om tilgivelse, la han kort tid etterpå sykkelen på hylla.

Historien om Floyd Landis har så tatt en ny vending. I juni presenterte 40-åringen sitt nye yrke, som ironisk nok har klare paralleller til dopingskandalen:

I know that a while back I said I don't like drugs. That is not true.

Et bilde publisert av Floyd Landis (@floydsleadville)

Landis er blitt marihuana-bonde.

Fra dop til dop

Det en gang så lovende sykkeltalentet har lansert sitt eget firma, Floyd's of Leadville, som produserer produkter tilført det narkotiske stoffet - visstnok i oljeform.


Og han er ikke redd for å vise fram sitt nye prosjekt. På 40-åringens Instagram-konto har Landis de siste ukene delt flere bilder av ferdigstilte cannabis-produkter.

Innlegget som kanskje vekker mest oppsikt i utenlandske medier er imidlertid bildet der Landis står midt oppi sin egen plantasje, omringet av grønne cannabis-blader.

40-åringen har også lastet opp et annet bilde av seg selv, ved det som ser ut til å være på cannabis-farmen, der han skriver følgende:

«Jeg vet at jeg for en tid tilbake påsto at jeg ikke likte dop. Det er ikke sant».

BRÅSLUTT: Reporteren Charlo Greene på KTVA 11 News Alaska sa opp på direkten, etter at hun avslørte seg selv som eier bak Alaska Cannabis Club: - Faen heller, jeg slutter. Vis mer

Skylder på smerter

Landis har tidligere forklart i en pressemelding sendt til Cycling News at han bruker marihuana som smertelindring for en mislykket hofteoperasjon.

40-åringen holder til i deltstaten Colorado, der rekreasjonsbruk av cannabis ble gjort lovlig i 2014.

Seinere har flere andre delstater i USA fulgt etter, til tross for at oppmykningen har gitt noen negative konsekvenser.

Legalisering av marihuana har vært et hett tema i mange år, der motstandere og forkjempere stadig argumenterer mot hverandre. Hollywood-skuespiller Morgan Freeman er blant dem som kjemper for at stoffet skal bli lovlig.

I januar gikk for øvrig generalsekretæren i Rusfeltets samarbeidsorganisasjon hardt ut mot den økende produktplasseringa av rusmidlet i den amerikanske tv- og filmindustrien.