Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Paradise Hotel» 2018:

- Stoler fløy gjennom lufta og deler av baren hadde havnet i bassenget

- Helt grusomt før finalen, sier «Paradise»-Marius.

KLART FOR FINALE: I kveld er det finale i årets «Paradise Hotel», men selve dagen for finalen bød på uante utfordringer på Mexicos vestkyst. Foto: Marie Røssland/ Dagbladet
KLART FOR FINALE: I kveld er det finale i årets «Paradise Hotel», men selve dagen for finalen bød på uante utfordringer på Mexicos vestkyst. Foto: Marie Røssland/ Dagbladet Vis mer

I nærmere tre måneder har seerne fulgt spill, intriger, krangler og festing på «Paradise Hotel», men om noen timer er det klart for den store finalen: Da kåres vinneren av den tiende sesongen av realityserien.

Den siste uka på hotellet har vært heftig preget av hvem som til slutt karrer til seg en finaleplass, og som dermed får holde den gjeve «Paradise»-kula.

Men opptakten til det siste høydepunktet har vært helt annerledes enn du tror: For det som alltid framstår som en solfylt, meksikansk idyll, var i virkeligheten noe ganske annet. Under den siste opptaksdagen var det nemlig kaotiske værforhold for de lettkledde deltakerne.

Brøt ut storm

I timene før det skulle rigges opp til den store finalen på hotellet, blåste det nemlig opp til en vill storm. Det var derfor lenge usikkert om finalen i det hele tatt kunne avholdes utendørs - eller om man ble tvunget til å flytte alt inn på «parsplitt-plassen».

Til alles hell gjorde derimot været en helomvending akkurat i tide for opptak, slik at finalen likevel kunne gjennomføres på vanlig måte.

- Finaleseremonien ble utsatt et par timer, som igjen innebar at klokka var 01.00 da vi satte i gang troskapsseremonien, forteller pressekontakt for «Paradise Hotel», Andreas Framnes i TV3 til Dagbladet.

Det hele fikk likevel konsekvenser for både finalister og jurymedlemmer, som både kom seint i gang med innspillingen, og måtte hutre seg gjennom den anspente finalekvelden.

Saken fortsetter under videoen.

OPPSUMMERER: Kristian René Johansen gjester 17. mai-utgaven av «Pærra-preik», hvor sesong 10 av «Paradise Hotel» oppsummeres så langt. Kristian René skyter voldsomt av årets utgave. Video: Marie Røssland / Programleder: Kine Falch Se hele programmet her: https://youtu.be/bkgpz8K0tqs Vis mer

- Var et helvete

- På en skala fra 1-10 så var det 70. Det var et helvete, rett og slett helt sykt, forteller «Paradise Hotel»-deltaker Marius Pettersen (21).

Han forklarer at stormen herjet flere ganger den siste uka, men at værgudenes herjinger tok fullstendig av først på selve finaledagen.

- Stoler fløy gjennom lufta og deler av baren hadde havnet i bassenget. Vi kunne heller ikke sitte og prate sammen ute, for da var det umulig for kameraer og mikrofoner å fange opp hva vi sa, sier Pettersen.

VILLE VÆRFORHOLD: Her ligger baren i vannet etter stormen. Foto: TV 3
VILLE VÆRFORHOLD: Her ligger baren i vannet etter stormen. Foto: TV 3 Vis mer

TV 3 understreker også at det var på hengende håret for at det kunne gjennomføres opptak ute.

- Det spøkte lenge for innspillingen, og vi vurderte å legge hele seremonien et annet sted på hotellet. Heldigvis avtok stormen i tide, slik at innspillingen kunne gå som planlagt, sier Framnes i TV3.

- Ikke bare luksus

Og hvis du skulle være i tvil: Det tar lang tid å spille inn «Paradise»-episodene. For deltakerne betyr det lange perioder med venting før produsentene er tilstrekkelig fornøyd. Deltakerne var dermed ikke i seng før neste morgen etter finalekvelden.

Saken fortsetter under videoen.

SINT: Marius Pettersen gjester ukas «Pærra-preik», og forklarer hvorfor han reagerte så sterkt da Newa Reza måtte forlate «Paradise Hotel». Video: Marie Røssland / Programleder: Kine Falch Se hele programmet her. https://youtu.be/NoH4_-9EdIg Vis mer

«Paradise»-kjendisene forklarer at de fikk tepper rundt seg i pausene, slik at de i det hele tatt kunne holde varmen. Det er et stykke fra den eksotiske idyllen du får se på TV, og det skapte heller ikke akkurat feststemning i leiren.

- Det er ikke bare luksus i paradis, for å si det sånn, sier Ingrid Fosså Aguiluz (21).

Julie Grindbakken (21) legger til at det hele var kjipt.

- Alle tror at det er full fest og greier, men det er jo ikke sånn. Vi fikk kanskje et halvt glass champagne hver, sier hun til Dagbladet.

Beskyttes mot glasskår

Men selv om været skapte en uventet nerve under opptakten, er det bare å sette seg godt til rette i kveld. Det blir dramatikk, det blir spenning, det blir kuler og alt annet TV-seerne ønsker seg før vinneren kåres.

- Og kulene som holdes under troskapsseremoniene er ikke av det billige slaget, sier pressekontakt Andreas Framnes.

Saken fortsetter nedenfor.

- Bruker man meksikansk realinntekt som pekepinn, er den nokså kostbar.

Ifølge Framnes blir finalistene på forhånd nøye instruert i hvordan de skal holde tak, og eventuelt hva de skal gjøre når de slipper kula. Dette er for å unngå at noen skader seg dersom troskapen viser seg å ikke holde - og glasset spruter.

- Deltakerne får beskjed om at det er bedre at kula faktisk knuser om de bestemmer seg for å slippe. Juryen sitter på god avstand og deltakerne må ha på sko for å unngå skader av alt glasset, sier Andreas Framnes.

ÅRETS SOMMERHIT?: Ina Kilnes og Marius Pettersen gjestet denne ukas «Pærra-preik», og fortalt om den massive responsen etter at de framførte en egenskrevet låt på «Paradise Hotel». Selveste Andreas Haukeland, bedre kjent under artistnavnet TIX, har også fått øynene opp for det noen mener er årets store sommerhit. Video: Marie Røssland / Programled... Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media