Tegn til bedring for Christine Koht:

Stoppet behandling etter livstruende bivirkninger

TV-profilen er fortsatt alvorlig syk, men nå ser legene tegn til bedring.

RAPPORT FRA SYKEHUSET: Christine Koht har vært alvorlig kreftsyk i nesten et halvt år. Nå deler hennes podkast-kollega, journalist Joachim Førsund, nye detaljer rundt sykdomsforløpet. Foto: NTB Scanpix
RAPPORT FRA SYKEHUSET: Christine Koht har vært alvorlig kreftsyk i nesten et halvt år. Nå deler hennes podkast-kollega, journalist Joachim Førsund, nye detaljer rundt sykdomsforløpet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har vi kunnet følge komiker Christine Koht (51) sin kamp mot kreften i podkasten «Koht vil leve».

Det var tidligere i år at det ble kjent at 51-åringen hadde fått kreft av typen Slimhinne melanom. Dette er en sjelden føflekkreft som ikke sitter på føflekkene utenpå kroppen, men på slimhinnene inne i kroppen.

Til tross for den alvorlige diagnosen, har Koht altså likevel ikke lagt alt arbeid på hylla. Det er i samarbeid med A-magasinet og journalist Joachim Førsund at hun har laget den åpenhjertige podkasten, hvor hun tar med lytterne på prosessen hun går gjennom under den tøffe behandlingen.

Sist uke utgikk imidlertid podkasten. Årsaken var at komikeren var blitt akuttinnlagt på Radiumhospitalet, på grunn av en potensielt dødelig leverbetennelse. Heller ikke denne uka er Koht frisk nok til å gjennomføre podkasten.

- Fikk livstruende bivirkninger

I likhet med i forrige uke, har Førsund også denne uka laget en beskjed til podkastens trofaste lyttere om hvorfor det ikke kommer noen ny episode denne uka.

- Fordi Christine Koht fortsatt er alvorlig syk og sengeliggende på Radiumhospitalet følger nå en kort rapport fra hennes nærmeste om situasjonen akkurat nå: Nå er det snart et halvt år siden Christine Koht ble alvorlig kreftsyk. Legene hennes har stoppet behandlingen med immunterapi, fordi Christine plutselig fikk livstruende bivirkninger, forteller han i podkasten «Koht vil leve», titulert «Rapport fra sykehuset».

- Ingen vet når, eller om denne behandlingen kan gjenopptas, fortsetter Førsund, som legger til at han selv ikke har snakket med Koht på flere uker, men at han holder kontakt med hennes nærmeste.

MED KONA: Christine Koht og kona Pernille Rygg under komiprisen på Chat Noir i Oslo i 2013. Foto: NTB Scanpix
MED KONA: Christine Koht og kona Pernille Rygg under komiprisen på Chat Noir i Oslo i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Førsund har også vært i kontakt med 51-åringens lege, som opplyser at Koht fortsatt får behandling for sin leverbetennelse.

På spørsmål fra Førsund om hvorvidt legene ser tegn til bedring, bekrefter hun dette og sier: «Jeg er veldig fornøyd med hvordan det utvikler seg. På blodprøvene ser vi gradvis - sakte, men sikkert at leverprøvene går ned.»

Legen understreker samtidig at situasjonen i dag ikke kan betegnes som livstruende - slik den ble på sykehuset for noen uker siden. Tidligere var leverbetennelsen helt opp mot stadium fire, men er nå gått ned på stadium to.

Alvorlige bivirkninger

Koht har slitt med leverbetennelsen lenge, som kommer som en bivirkning av immunterapi-behandlingen hun har gått gjennom for å få bukt med svulstene. På sykehuset blir hun undersøkt av eksperter på immunterapi, kunne Farsund forklare i forrige ukes oppdatering på podkasten.

SAMHOLD: Christine Koth og Pernille Rygg giftet seg i 2013. Begge deltar i podkastserien om Kohts sykdomsbilde. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
SAMHOLD: Christine Koth og Pernille Rygg giftet seg i 2013. Begge deltar i podkastserien om Kohts sykdomsbilde. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Han fortalte videre at legene har gitt beskjed om at hun trenger ro i perioden framover, et ønske de naturligvis respekterer. Veien videre er foreløpig usikker, forklarte han.

- Ingen vet hvor lenge hun blir liggende på sykehuset, men noen uker blir det. Så snart Christine blir bedre, hører du fra oss. Takk for tålmodigheten, avsluttet han.

- Som å ha med seg en venn

I podkastens tidligere episoder har lytterne så langt fått høre åpenhjertige samtaler med Kohts nærmeste, og har fått et innblikk i hvordan hverdagen hjemme i Tønsberg går for seg mens hun kjemper sitt livs kamp.

Koht har også delt sine egne tanker om både livet og døden.

- Jeg har ikke lyst til å dø. Jeg kan ikke tro at jeg skal dø. Men det som er så rart, er at det jeg nå er reddest for, er at Pernille skal være igjen alene. For det er liksom det verste, har hun blant annet åpenhjertig fortalt i podkasten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer