Stor bildespesial: Krig, konflikt og kampen for kjærligheten - i dag fyller han 80 år

I 1937 var Harald den første arveprinsen som ble født på norsk jord på flere hundre år. 

SYKDOM: Kongens liv har også vært utfordrende. I 2003 ble kong Harald opperert for blærekreft, to år senere måtte han gjennom en hjerteopperasjon. Men han kjempet seg gjennom det. Alle bilder: Andreas Fadum, NTB Scanpix, Sjøwall og Se og Hør-arkiv
SYKDOM: Kongens liv har også vært utfordrende. I 2003 ble kong Harald opperert for blærekreft, to år senere måtte han gjennom en hjerteopperasjon. Men han kjempet seg gjennom det. Alle bilder: Andreas Fadum, NTB Scanpix, Sjøwall og Se og Hør-arkiv Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere ble overrasket da meldingen om prins Haralds fødsel nådde folket i 1938. For første gang på mange hundre år var en arveprins født på norsk jord.

Harald vokste opp i idylliske omgivelser på Skaugum, og var elsket av sine to eldre søstre – som hele tiden hadde ønsket seg en lillebror.

Krigsnatten 9. april 1940 ble den tre år gamle prinsen vekket og kledd i fjellklær. Sammen med resten av kongefamilien flyktet han nordover med tog.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer